mat høyt på vitamin d & jern

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-09-25
Vitaminer og mineraler er essensielle for celle vekst og utvikling. Uten disse næringsstoffene i kroppens funksjoner og systemer vil slutte å fungere ordentlig. Når det gjelder vitaminer og mineraler folk flest tenker på kosttilskudd, selv om matvarer som frukt, grønnsaker og proteiner er de beste kildene til vitaminer. Dette er mer sant for jern enn for vitamin D.

Vitamin D Fakta

Vitamin D's viktigste funksjon er å regulere kroppens bruk av kalsium. Den overvåker cellevekst og varsler celler til å bremse ned dersom cellene er å multiplisere for raskt. Rapid multiplikasjon av celler fører til kreft, ifølge vitamin og Supplement Guide. Få effektive mengder av vitamin D vil redusere risikoen for tykktarmskreft og prostatakreft hos menn, brystkreft hos kvinner, reumatoid artritt, lupus, høyt blodtrykk og type 2 diabetes. Vitamin D er naturlig absorberes gjennom eksponering for sollys. Dr. Ben Kim antyder ti minutter i solen hver dag er tilstrekkelig nok tid for huden å absorbere vitamin D. En vitamin D-mangel kan føre til sykdommer som høyt blodtrykk, slag, hjertesykdommer, kreft, diabetes, fødselsskader eller auto-immune sykdommer.

Vitamin D Foods

Det er noen matvarer som gir vitamin D. I følge til Fat Free Kitchen, for å få minimum vitamin D-nivåer i kroppen trenger, vil du være nødt til å drikke 10 glass tilsatt vitamin D melk. Til tross for at melken er beriket med vitamin D, produkter laget av melk som ost og iskrem er ikke beriket med vitamin D. Bare noen få matvarer er rike på vitamin D som laks, tunfisk, sardiner, egg, melk, torsk, makrell, margarin, kveite, lever og smør.

Iron Fakta

Iron støtter produksjon av enzymer, proteiner , og fremmer utvikling av hemoglobin. Kroppen bruker jern til å flytte oksygen gjennom blodet. Det gir også energi. Mangel på energi er et symptom på jernmangel sammen med anemi, mangel på utholdenhet, tap av appetitt, og hodepine.

Iron Foods

Noen matvarer høy i jern inkluderer Corned biff, lever, nyre, bakte bønner, linser , tørkede bønner, sardiner, laks, løk, mørkegrønne bladgrønnsaker, nøtter, havregryn, epler, aprikoser, jordbær, rosiner, fiken, svisker, og egg.

Iron Enhancers

To egenskaper ved jern involverer faktorer som støtter kroppen å absorbere jern og faktorer som hindrer jern fra å bli absorbert. Vitamin C tilbyr den beste støtten for å hjelpe kroppen absorbere jern. Inntak av soya protein og polyfenoler, ifølge Dr. Kim, hindrer absorpsjonen av jern. Polyfenoler finnes i enkelte frukter og grønnsaker som blåbær, tyttebær, sort ris, røde druer, svart sorghum, søte poteter, og gurkemeie. Unngå disse matvarene er ikke nødvendig, i stedet øke det daglige inntaket av vitamin C med jern du spiser.


Previous:nothing Next:hvordan tenåringer spiser sunt i dag

Relaterte artikler


 • candida diett og behandling
 • vekttap over 40
 • hvordan du effektivt ned i vekt uten å prøve veldig hardt
 • eple cider vekttap
 • sunn frokost, lunsj og snacks
 • do multivitaminer gjøre deg opp i vekt?
 • fordelene av vitamin C for huden
 • vekttap med bær hos diabetikere
 • ernæring og trøstespising
 • daglig leveren detox og support
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com