mat kilder til polyphenol

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-09-16
Flavonoider er forbindelser, eller polyfenoler, naturlige plante metabolitter som har antioksidant egenskaper hos mennesker. Det amerikanske Department of Agriculture har ennå ikke etablert et anbefalt daglig inntak for polyfenoler eller beregnet dagens gjennomsnittlige polyphenol forbruk i Amerika. Polyfenoler er kategorisert som enten fenoliske syrer, flavonoider eller tanniner, som alle er antioksidanter. Bare spise en rekke matvarer kilder for polyfenoler gir tilgang til alle tre typer

trenger Du:
multi vitaminer.
B12 vitaminer.
Milk Thistle.
koffein (valgfritt).

Fruit

De mest populære kilde til polyfenoler, primært flavonoider og tanniner, er frukt. Mørk rød frukt har den høyeste konsentrasjon av polyfenoler, spesielt mørke plommer, moreller og bær. Jordbær, blåbær og bringebær er en god kilde til ellaginsyre, en tannin. Epler, druer, pærer, honningmelon og tyttebær er også gode kilder til antioksidanter polyphenol.

Grønnsaker

Grønnsaker har generelt mye lavere polyphenol konsentrasjon enn frukt. Onion, brokkoli, kål, selleri, persille og er pålitelige kilder til flavones og flavonoler, typer flavonoider. Red-fargede grønnsaker som rødbeter, kål og rabarbra er høyest blant grønnsaker i total polyphenol innhold.

Korn og belgfrukter

Hele korn mat og belgfrukter er ofte koblet sammen fordi de utfyller hverandre i å danne en komplett protein. Begge er også gode kilder til polyfenoler. De fleste belgfrukter, inkludert bønner, erter og nøtter, inneholder flavonoider. Soyabønner er en vanlig kilde til isoflavoner, en annen type flavonoider. Helkornprodukter, havre og rug inneholder også polyfenoler, spesielt fenoliske syrer.

Sjokolade og kaffe

To av American favoritt behandler, sjokolade og kaffe, har også blitt funnet å inneholde betydelige mengder av fenoliske syrer, en type polyphenol. Faktisk, etter korn-produkter, er kaffe antas å være den største kilden til polyfenoler i det amerikanske kostholdet. Kaffe og kakao er rike på caffeic syre og Ferulic syre, to polyphenol antioksidanter. Den polyphenol Innholdet i sjokolade er direkte relatert til cacao innhold, med mørk sjokolade har mye mer enn melkesjokolade.

Red Wine

En annen favoritt kilde for polyfenoler antioksidanter er rødvin. Hvitvin ikke sitter på skinn av druer og derfor ikke får ikke på langt nær så mye av fytokjemikalier som forekommer i rødvin. Selvfølgelig, alle alkoholprodukter må inntas i moderate mengder. Likevel er det tanniner og flavonoider finnes i rødvin antas å forklare hvorfor den franske har lav forekomst av hjertesykdom til tross for en diett høy i mettet fett.


Previous:nothing Next:kreatin og nyreproblemer

Relaterte artikler


 • ernæring av en soft shell krabbe
 • begrenset calorie dietter
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • sunn kropp fett prosentpoeng for menn og kvinner
 • fem ingrediens kosthold
 • niacin rensing
 • kosten kilder av urinsyre
 • kosthold for hardgainers
 • hvordan å lage en lav-fett sjokolade dessert
 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com