mat som rense ut arteriene

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-09-24
Med hjertesykdom å være nummer én morder av menn i Amerika, er det ikke rart at metodene for å redusere kolesterol og plakk bygge opp i arteriene har blitt et stadig mer populært problem. Det er mange reseptbelagte legemidler som bidrar til å oppnå dette, men det finnes også en rekke matvarer som rent ut arteriene naturlig. Siden kosthold er en av de viktigste grunnene arteriene blokkeres i første omgang, er riktig kosthold kanskje den beste løsningen

trenger Du:
Raw food bøker og andre rå mat ressurser.

Olive Oil

Olivenolje er en stift i italiensk mat. Mens de fleste antar maten å være rik og fetende, har studier vist at bruk av olivenolje som den eneste matolje kan redusere risikoen for hjertesykdom i to. Olivenolje inneholder enumettet fett, som er mindre sannsynlig å bli oksidert og dermed holde seg til blodårene.

Hvitløk

Hvitløk hjelper hjertet på mange måter og har vært betraktet som en "kur-all" for hundrevis av år . Først, stimulerer det produksjonen av nitrogenoksid i slimhinnen i blodårene, noe som hjelper dem til å slappe av. Det bidrar også til å forhindre forkalkning i blodårene, en svakhet som gjør at plakett til form. Nanoplaque, det første bygget blokker av plakk, er også redusert med opptil 40 prosent med regelmessig inntak av hvitløk. Også, hjelper denne hendige mat for å hindre oksidering av kolesterol.

Laks

Laks er rik på omega-3 fett. Dette er den gode typen fett, det hjelper å forhindre klumper danner seg inni blodårene og øker metabolismen. Villfanget laks er mye bedre enn oppfôret.

Grønne blader

Mange leafy greener er ikke bare gunstig for fordøyelseskanalen, men også hjertet. Spinat er chock full av vitamin A og C, noe som bidrar til å forhindre kolesterol fra oksiderende. Swiss Chard har mange antioksidanter og høye mengder av vitamin E. Vitamin E er viktig i å eliminere frie radikaler som forårsaker oksidering og er også antatt å redusere risikoen for utvikling av åreforkalkning. Grønn te faller inn i den grønne greener-kategorien også. Den inneholder procyanidins, noe som bidrar til å forhindre blodpropp i arteriene og bidrar til å fremme sunne endotel.

Helkorn

Hele korn og andre high-fiber matvarer er viktig å bidra til å rydde ut arterier. Hvitt brød bør erstattes med hel-hvete brød. Havre bør også innarbeides i kostholdet.

Andre frukt og grønnsaker

Grapefrukt inneholder pektin som bremser hastigheten av aterosklerose. Epler, spesielt rødt deilig og Granny Smith, er også høy i procyanidins. Tomater er rike på lykopen som også hindrer kolesterol fra oksiderende. Bønner er andre gode kilder til løselig og uløselig fiber. Disse fibrene bidra til å fjerne kolesterol inneholder galle fra kroppen.

Ting å unngå

stekt mat er rikelig i transfett og bør unngås. Lavpris vegetabilske oljer og hydrogenerte oljer også øke kolesterolet og plakk bygge opp. Den eneste måten å unngå disse tilsetningsstoffene, er å lese etikettene på supermarkedet.


Previous:nothing Next:matvarer som naturlig undertrykke appetitt

Relaterte artikler


 • vekttap over 40
 • mat for å miste vekt
 • ernæring for insulin resistens
 • do vitaminer virkelig fungerer?
 • urter for å øke metabolismen
 • nitro tech & celle tech for nybegynnere
 • alfalfa fordeler
 • begrenset calorie dietter
 • omega-3 helsemessige fordeler
 • do multivitaminer gjøre deg opp i vekt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com