olivenolje ekstrakt fordeler

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-09-27
Se, oliven. Denne selv-inneholdt lurer mat er pakket med rike næringsstoffer og antioksidanter. Frukten i seg selv, og dens utvunnet olje er stifter av Middelhavet kosthold i århundrer. De mange helsemessige fordeler av olivenolje har bidratt til å akselerere sin popularitet rundt om i verden. Brukes i matlaging som et alternativ til smør og animalsk fett, kan det bli fortært rå etter at ferskpresset

. En av de gode oljer

Olivenolje er faktisk regnet som en av de helbredende fett fordi det meste av sin fettsyrer er enumettet mega-9 olje. Mange av de helsemessige fordelene som finnes i olivenolje stammer fra denne høye konsentrasjonen av enumettede fettsyrer og antioksidanter. Faktisk er mer enn tre-fjerdedeler av olivenolje består av enumettede fettsyrer. Plus, tilstedeværelse av antioksidant stoffer som fenoler, tokoferoler og andre bidrar til å forhindre dannelsen av molekyler som kan forårsake ødeleggelse i cellene i kroppen.

Heart Disease

I følge en World Health Organization rapport om kosthold, ernæring og forebygging av kroniske sykdommer, bidrar olivenolje beskytter mot hjertesykdom ved å senke LDL-kolesterol (det dårlige ting) nivåer samtidig øke HDL (det gode ting) nivåer. Selv om alle varianter av olivenolje besitter disse helsebringende egenskaper, ikke alle olivenolje er skapt like. For den største fordelen mot hjertesykdom, virgin eller ekstra virgin olivenolje er best. Som navnet skulle tilsi, er Extra virgin olivenolje minst behandlet med oljen kommer fra den første pressing av oliven. Fordi det er den minst behandlet, har det høyeste nivået av antioksidanter, blant annet vitamin E og fenoler.

Cancer Fighter

Extra virgin olivenolje inneholder også fytokjemikalier og oljesyre som er kjent for å undertrykke genet som forårsaker brystkreft. Studier har vist at visse stoffer i olivenolje også bidra til å bekjempe eggstokkreft og tykktarmskreft. For eksempel viste en studie utført av Christina Bosetti, SCD, av Instituto di Richerche Farmacologiche Mario Negri i Milano, Italia, en 30% redusert risiko for å utvikle eggstokkreft i italienske kvinner som dietter var høy i olivenolje (rapportert i "Cancer Årsaker og kontroll, "14 august 2002). Disse forbindelsene i olivenolje regulere visse enzymer som kan knyttes til celledeling assosiert med kreft.

Magesekken

Olivenolje har faktisk egenskaper som beskytter magen og bidra til å forebygge magesår og gastritt. Olivenolje er også en mer naturlig og effektiv måte å stimulere utgivelsen av galle og pankreas hormoner enn reseptbelagte legemidler. Ved å øke disse sekreter, senker olivenolje også sjansene for gallestein formasjonen.

Diabetes Fordeler

Diabetikere og de med risiko for diabetes er ofte rettet til å spise en lav-fett, høy-karbohydrat diett kombinert med olivenolje. Denne kombinasjonen er mer effektiv til å kontrollere blod sukker nivåer enn en diett bestående utelukkende av lav-fett måltider. Plus, det er en link gunstig kobling mellom olivenolje og lavere triglyseridnivåer, som igjen reduserer risikoen for hjertesykdom.


Previous:nothing Next:myten om kokosolje

Relaterte artikler


 • magnesium effekter
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • vekttap og grønn te
 • niacin rensing
 • salba fordeler
 • hvordan å kjøpe økologisk for mindre
 • hvordan å destillere vann
 • hjernen ernæring kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com