sunne måltider for idrettsutøvere

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-09-15
For å opprettholde tip-top condition, må utøverne spiser sunn mat og et balansert kosthold. Enten du er en helg kriger eller verdensklasse idrettsutøver, er det en rekke valg av mat som vil holde deg på ditt beste. Følgende matvarer vil gi sunne måltider for idrettsutøvere

Du trenger:. .
Multi vitaminer
B12 vitaminer.
Milk Thistle.
koffein (valgfritt).

sunt kosthold

Fysisk aktivitet fører til at kroppen bruker mye energi. For å opprettholde riktig drivstoff nivå, må idrettsutøvere spise mat som er høy i fiber, protein, kalsium, vitaminer, mineraler, til jern og komplekse karbohydrater opprettholde topp fysisk condition.

Championship Breakfast

En frokost som inkluderer et glass appelsinjuice, sammen med enkle porsjoner med havregryn og blåbær, vil gi en balansert mengde næringsstoffer som er nødvendige for å opprettholde energinivået. En 8 oz glass appelsinjuice gir en utmerket kilde til kalium og vitamin C. En enkel servering av havregryn inneholder hele korn som er rike på fiber og hjertet sunt. Havregryn tilbyr økt energi ved å fjerne fett og kolesterol fra blodet. Blåbær inneholder antioksidanter som reduserer oksidasjonen skadene frie radikaler føre til celler i perioder med fysisk aktivitet. Blåbær støtte sunt blodtrykk og er rike på vitamin C og fiber.

Bjørnebær, jordbær og bjørnebær kan erstatte blåbær.

Lunch Hour

Lunsj tid alternativene er mange, men en lunsj som består av peanut smør, frisk frukt og yoghurt vil positivt påvirke en idrettsutøver generelle helse. En porsjon peanøttsmør spredt over to skiver brød vil være svært gunstig. Peanøttsmør er en stor kilde til protein, vitaminer og mineraler. Det er også en fin måte å redusere risikoen for hjertesykdom. En kopp yoghurt kan gi en deilig, kalsium rik snacks som er rik på vitamin B12, som hjelpemidler i muskel metabolisme. Frisk frukt er en fin måte å runde opp lunch time, foreslo frukt inkluderer enkelt porsjoner av epler, jordbær, appelsiner eller bananer

Middag Choices

Sunn drivstoff valg for middag kan finnes i magre stykker av rødt kjøtt. og protein-rik fjørfe. Imidlertid er fisk uten tvil det beste valget for en idrettsutøver. Fisk inneholder essensielle omega -3 fettsyrer som fremmer sunt hjerte og støtte sirkulasjon. Grønnsaker og karbohydrater er også en viktig del av middagsmeny. Mørkegrønne bladgrønnsaker gir viktige vitaminer og mineraler til muskler. Sweet poteter runder av middagen ved å gi beta karoten, vitamin C og E og jern.

Et måltid består av en visning av grillet eller bakt laks, bakte poteter og dampet kål vil gi utøvere med nødvendige vitaminer og mineraler for å holde dem konkurransedyktige.

Vann

Vann bør drikke av eget valg for hvert måltid. Vann er like viktig som mat for å sikre en idrettsutøver samlede evne til å konkurrere og holde seg frisk. Vanninntaket bør variere avhengig av din høyde og vekt. Imidlertid er det anbefalt at alle drikker minst åtte 8 oz glass vann per dag.

Nyttige tips

Nøtter er også en utmerket kilde til korn og de også bistand i bedre sirkulasjon.

Unngå overbelastning på karbohydrater og koffein.


Previous:nothing Next:Fordelene med Yohimbe

Relaterte artikler


 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
 • slanking og vekttap
 • daglig leveren detox og support
 • klar væske kosthold retningslinjer
 • fordelene av vitamin C for huden
 • hva slags mat er dårlig for leddgikt?
 • detox for vekttap
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • ernæring og osteoporose
 • kosthold for hardgainers
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com