syreholdig mat og alkalisk mat

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-09-27
Alkaline dietter stress å spise mat som fremmer sunn pH nivået i kroppen. Teorien hevder at kroppen er alkalisk litt, derfor spiser mat som fremmer en sur-alkaliske balanse vil forbedre helsen, redusere risikoen for hjerte-relaterte lidelser og forbedre den generelle livskvaliteten. Det er en læringskurve knyttet til kosthold, så mange sure matvarer ikke er intuitivt tenkt som sure

trenger Du:
Raw food bøker og andre rå mat ressurser

. Slik fungerer det

Mange tror at alkalisk kosthold stabiliserer kroppens pH nivå. PH-verdien er måling av alkaliske til syre ratio. En sunn pH balanse nøytraliserer syre og fjerner det fra kroppen. Alkaliske og syre produseres naturlig i kroppen og ved hjelp av maten som forbrukes. Når alkaliske nivået er for lavt, frarøver kroppen næringsstoffer fra vitale organer. Hvis alkaliske nivåene ikke er gjenopprettet, trenger syre vev og fører til en tilstand som kalles acidose. Mange leger mener acidose er en faktor i utviklingen av felles lidelser og sykdommer.

For å opprettholde en sunn pH balanse, eksperter anbefaler en diett som består av 75 prosent alkaliske matvarer og 25 prosent sure matvarer. En pH balanse under 7 betraktes som surt, er en pH balanse på 7 nøytral og en balanse på 7,1 eller mer er en sunn alkalisk-syre balanse.

Alkaliske Foods

Listen over alkaliske-vennlig grønnsaker inneholder artisjokker, asparges, rødbete, brokkoli, rosenkål, kål, gulrøtter, blomkål, selleri, gressløk, agurk, hvitløk, grønne bønner, grønnkål, purre, salat, løk, erter, reddiker, rødkål, spinat, neper, brønnkarse, hvete og bygg gress. Alkaline-vennlig frukt inneholder avokado, grapefrukt, sitron, lime, tomat, rabarbra og vannmelon. Korn, nøtter og frø som produserer alkaliske forholdene i kroppen er mandler, bokhvete, spisskummen frø, linser, lin, sesam, spelt, spouted frø, solsikkefrø og gresskar. Andre matvarer gunstig for en sunn pH balanse er kokos og olivenoljer, hummus, alfalfa, kikert, brokkoli, lille reddik, mung bønne, soya og hvete spirer. Drinker inkluderer mandel melk, sitron vann, urtete, destillert og ionisert vann, ikke-søtet soyamelk og vegetabilske kjøttkraft.

Surt Foods

Listen over sure matvarer er betydelig lengre. Noen av disse matvarer er normalt ikke tenkt som sure matvarer. For eksempel, ost, egg, iskrem, melk og yoghurt er alle på den sure maten listen. Syreholdig mat høy i protein inkluderer biff, kylling, skalldyr, lam, svin, de fleste sjømat og kalkun. Tomater og tomat-baserte produkter er forbudt eller begrenset av alkalisk dietter, som er kunstige søtningsmidler, brød, honning, mettet fett og hydrogenerte oljer, eddik og søtsaker. Alkoholholdige drikker, kullsyreholdige drikker, kaffe, fast food, juice, mikrobølgeovn måltider og ikke-urte te er kategorisert som sure matvarer.

Fordeler

Spise en diett på 25 prosent sure matvarer og 75 prosent alkaliske matvarer kan bidra til lavere kolesterol, redusere stress og forbedre funksjonen av immunsystemet. I tillegg fremmer kosthold sunne matvaner.

Ulemper

Det finnes ingen vitenskapelig dokumentasjon som støtter påstandene om at å spise mer basisk mat bedrer helsen. Kategorisere mat er ikke opplagt i alkalisk kosthold som det er i andre dietter. Dessuten er diett ikke like fleksibel som andre dietter, noe som kan gjøre å spise ute, eller spise ved sosiale utflukter vanskelig.


Previous:nothing Next:hjem rettsmidler for å bli kvitt magen fett

Relaterte artikler


 • candida diett og behandling
 • om nyre detox matvarer
 • de beste kildene til jod
 • intern rensing program
 • hva slags mat er dårlig for leddgikt?
 • mat som rense ut arteriene
 • ølgjær fordeler
 • matvarer som naturlig undertrykke appetitt
 • vekttap ved å svømme
 • hvordan du effektivt ned i vekt uten å prøve veldig hardt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com