taquito informasjon om ernæring

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-09-24
Taquitos er en flavorful meksikansk snack eller måltid, avhengig av hvor mange av de smakfulle retter du kan spise. Når populær i Mexico og Puerto Rico, de vokser i favør i vestlige land også. Hvordan næringsrik eller sunne de er avhengig av en rekke faktorer, som for eksempel merke, der det er utarbeidet eller hvis du har gjort det selv hjemme. Som enhver annen mat, og tilbyr de helsemessige fordelene med noen negativer også. Nøkkelen når strever med å spise sunt er å alltid spise i moderate mengder, og å spise en rekke matvarer.

Identification

Taquito ganske enkelt betyr lite taco. Den er laget ved å rulle en liten tortilla rundt noen fylling, vanligvis biff, kylling, svinekjøtt, grønnsaker eller bønner, og så er det stekt. De er laget av hvetemel eller mais tortillas. Fullt rullet, de måler ikke mye lengre enn 5 eller 6 inches. Taquitos kan serveres med kjøtt, egg og poteter for en frokost mat eller servert som en populær middag element. De er vanligvis servert med salsa, guacamole eller rømme.

Typer

Taquitos kan være hjemmelaget. De kan lages med kjøtt som du har forberedt til dine spesifikke smak og ingredienser kan legges til at du liker. Å gjøre dem friske ville minimere natrium og konserveringsmidler, og du kan regulere hvor mye olje du brukte i forberedelsene. Dette er hvordan de er vanligvis tilberedes i Puerto Rico hvor taquitos er populære.

I USA, er taquitos vanligvis masseprodusert, frosset og deretter fraktet til restauranter, fast food kjeder, over natten kiosker, som 7-11, og den frosne delen av dagligvarebutikk. Man kan finne biff taquitos på Don Pablo's, en Tex Mex restaurant. 7-11 henvender til sen kveld mengden med sin jalapeno og rømme taquitos. El Monterrey serverer et utvalg av smaker i sine frosne pakker

Negative:. Sodium

Fordi taquitos er vanligvis behandlet og pakket som frosne varer før de varmes i yoru kjøkkenet eller på kjøkkenet i en restaurant, de kommer til å ha en god del natrium. To grillet kylling taquitos fra Taco Bell inneholder en heidundrende 980 mg natrium, nesten halvparten av det daglige anbefalte kvote. To kylling taquitos laget med mais tortillas fra El Monterrey frosne meksikansk mat linjen inneholder ca 360 mg natrium. Selv om de er omtrent halvparten så stor som den taquitos fra Taco Bell, så spiser dobbelt så mye ville være ca 700 mg natrium

Negative:. Fat

En jalapeno og kremost taquito 7-11 packs 13 gram av fett, hvorav 6 er mettet, inn i sitt 3 ounce servering. Dette er 30 prosent av ditt daglige mettet fett inntak. En diett høy i mettet fett er forbundet med overvekt og økt predisposisjon for hjertesykdom. El Monterey gjør også Charbroiled kyllingbryst Taquitos med mel tortillas. En servering størrelse er tre taquitos, og fettinnholdet er 19 gram.

Fordeler

Siden kjøtt er vanligvis et fast innslag i taquito fylling, taquitos er anstendig kilde til protein. For eksempel har en grillet biff taquito fra Taco Bell 17 gram protein. Tre Jose Ole kylling taquitos gi 7 gram protein. Hvis du spiser bønner med taquito din, kan du kjøre opp protein mengden samt mengden fiber. En annen måte å øke fiber inntaket er å få taquito gjort med en hel hvete tortilla og å legge mer grønnsaker til det også.


Previous:nothing Next:menstruasjonssyklus og kosthold

Relaterte artikler


 • mat som rense ut arteriene
 • enzymatisk full body rens
 • hva slags mat er dårlig for leddgikt?
 • magnesium effekter
 • l 5 hydroxytryptophan bivirkninger
 • fordelene av svart kirsebær juice
 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
 • eple cider vekttap
 • lav GI indeks diett retningslinjer
 • hvordan man kan forebygge en bakrus med vitaminer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com