Prosessen med aseptisk emballasje

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-11

Flash-Pasteurizing

Aseptisk emballasje har tre viktige komponenter: flash-pasteurizing innholdet, sterilisering beholderen og fylle beholderen . Det første trinnet, flash-pasteurizing, innebærer oppvarming av væske (f. eks juice, suppe, nektar, melk) til en høy temperatur (165 grader F) for en kort tid (15 til 30 sekunder). Varmen dreper alle mikroorganismene i væsken ved å forårsake deres cellulære proteiner og enzymer til denature (dvs. falle fra hverandre). Men, fordi prosessen er så kort, opprettholder den flytende farge, smak og aroma bedre enn lenger sterilisering prosesser.

Container Sterilisering

Det neste trinnet i den aseptiske pakkeprosessen er sterilisering innsiden av individuelle beholdere . Det er to tilnærminger til dekontaminering: ". Tørr" "våte" og I "våte" sterilisering (også kjent som "vasking"), er en løsning av vann og hydrogen peroxide (H2O2) oppvarmet til damp og skjøt inn i åpningen av beholderne. Denne utbrudd av super-hot vanndamp varmes mikroorganismer inntil deres protein denatureres mens hydrogen peroxide molekyler angripe virus og andre patogener. Å fjerne noen langvarig hydrogen peroxide, men interiøret er vanligvis skylt med andre utbrudd av ren damp.

I "tørr" sterilisering, er hydrogen peroxide forgasses sammen med andre rengjøringsmidler og blandet med trykksatt nitrogengass. Disse gassene blir deretter injisert i en plast preform, oppblåsing den inn i sin endelige form flasken (aka "blåse molding"), mens sterilisering innsiden med hydrogen peroxide. Den "tørre" Begrepet kommer fra det faktum at ingen vanndamp er til stede i trykksatt gass. Og, på grunn av de høye temperaturene som er involvert, gjør hydrogen peroxide ikke kondensere til en væske, slik at det å bare flykte fra innsiden uten skylling.

Container Fylling

Til slutt, i et fullt automatisert, forseglet og dekontaminert fylling kammer, er den flytende produkt forsiktig injisert i steriliseres beholdere med en spesiell dyse. Når en pre-målt volum har blitt injisert, senker et instrument i seg selv rundt munnstykket og danner en forsegling mot beholderen. Munnstykket trekkes da og instrumentet skaper et vakuum og permanent lukker opp beholderen, forbereder det å forlate kammeret og skipet ut til butikker.


Previous:nothing Next:ernæring i stekt soya bønner

Relaterte artikler


 • negative effekter av kolloidalt sølv
 • hvordan å trimme midjen i bare 24 timer
 • typer av fullkorn
 • kan lime juice hjelpe deg å miste vekt?
 • hva slags mat inneholder silisium?
 • noni fordeler
 • protein piller for sunt hår
 • influensa folk rettsmidler
 • Atkins kosthold fakta
 • å spise sunt når du skal ut å spise
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com