befestede mat kilder til folat

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-08
Folat er et viktig vitamin også kjent som folsyre, i sin syntetisk form, eller vitamin B6. Folat er viktig for prosessen med å replikere DNA og RNA, og er derfor viktig i perioder med rask celledeling å forebygge mutasjoner og kreft. I 1996, mandat den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) anriking av visse typer matvarer med folat. Den anbefalte daglige inntak av folat er 400 mikrogram

Frokostblanding

Tre firedeler av en kopp noen høyanriket frokostblanding inneholder 100 prosent av det daglige anbefalte inntak av folat. Barnas karakter korn, men beriket, er på den lave enden av FDA krav. Disse sukkerholdige frokostblandinger kan ha så lite som en fjerdedel så mye folat som svært beriket korn, men er likevel gode kilder til folsyre. Cereal frokost barer, derimot, har vanligvis ubetydelig folat innhold.

Brød

Hele korn brødet inneholder naturlige folat. Men dette viktige næringsstoffet er tapt i raffineringsprosessen som produserer ikke-hele hvete korn produkter. Dermed, hvitt brød og andre ikke-fullkornsprodukter, som rundstykker og boller, er underlagt FDA-berikelse mandat. Ifølge loven, skal beriket korn-produkter har 0,43 til 1,4 milligram folsyre per pund. En enkelt skive hvitt brød har ca 33-38 mikrogram folsyre.

Pasta og Mel

De fleste pasta er laget av ikke-hele hvetemel, og er derfor beriket med folat. Andre produkter laget av hvitt mel, som for eksempel kjeks, cookies, og mel tortilla og noodle-produkter, er fortied. A 1 /2 kopp av egg nudler har om lag 50 mikrogram folsyre. Mel laget av planten andre kilder enn fullkorn hvete, inkludert Farina, korn måltid, gryn, ris og havregryn er også forsterket med folsyre. Disse produktene er vanligvis merket som beriket og vise deres folsyre innhold på ernæringsmessige etiketter. A 1 /2 kopp hvit ris inneholder rundt 65 mikrogram folsyre, eller om lag 15 prosent av det anbefalte daglige inntaket.

Juice

appelsiner, papaya og annen frukt inneholder naturlig folat, og så gjøre sitt juice, selv når laget fra konsentrat. Noen kunstige juicer som mangler dette ernæring kompensere ved å være befestet med folsyre, ofte langt utover den naturlige folat innholdet av frisk frukt. Tre-fjerdedeler kopp appelsinjuice inneholder omtrent 10 prosent av det daglige inntaket av folat, men befestet juice kan ha opptil 100 prosent.

Natural Kilder

En diett som inneholder flere serveringer av frukt, grønnsaker og belgfrukter hverdagen bør inneholde nok folat uten forsterkede matvarer. Naturlige kilder til folat er leafy grønne grønnsaker, sitrusfrukter, bønner, erter, peanøtter, asparges, avocado og jordbær. En annen vanlig måte mange voksne øker daglig folat inntaket er gjennom multivitaminer, hvorav de fleste inneholder hele 400 mikrogram anbefalt inntak. Noen vitaminer inneholder kun B-vitaminer, og disse nesten alltid er folsyre.


Previous:nothing Next:sunt fett brennere

Relaterte artikler


 • hvor å miste 50 pounds i 3 måneder
 • makrobiotisk diett for behandling av alvorlig sykdom
 • gjær dietter
 • vekttap og hjertesvikt
 • kollagen supplement fordeler
 • gjør sukker påvirker kolesterolet?
 • kosthold frukt
 • ernæringsmessige matvarer i videregående skole salgsautomater
 • eggeplommen ernæring
 • matvarer for å øke HDL
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com