betydningen av et balansert kosthold

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-30
Betydningen av et balansert kosthold kan ikke overvurderes. Et balansert kosthold gir naturlig sykdomsforebygging, vektkontroll og riktig sove uten bruk av sovepiller. Et balansert kosthold er også viktig fordi det lar deg møte dine daglige ernæringsmessige behov og få en høyere generell livskvalitet

Disease Prevention

Spise et balansert kosthold er den enkleste måten å beskytte deg mot mange av de sykdommer forbundet med aldring, blant annet diabetes og hjertesykdommer. Spiser for mye av noen en matvaregruppe ikke er en klok idé. Selv om du spiser bare grønnsaker (en sunn mat), det er en sjanse du kan fortsatt være ubeskyttet mot sykdom fordi kroppen trenger vitaminer og mineraler som finnes i de andre matvaregruppene å holde seg frisk. Spise på en balansert måte øker din energi nivå, og sikrer at kroppen fungerer normalt. Et balansert kosthold kan du også til å leve lenger.

Møte ernæringsmessige behov

Det daglige matinntak bør omfatte korn, frukt, melk (eller andre meieriprodukter), grønnsaker, bønner, olje og protein. Ifølge Food Pyramid utviklet av US Department of Agriculture, bør du spise 6-11 porsjoner med korn, 03:58 porsjoner frukt, tre til fem porsjoner grønnsaker og to til tre porsjoner med meieriprodukter og protein. Fett og oljer bør spises sjelden. Sunn mat inneholder vitaminer og mineraler som øker immunitet og tjene som naturlig beskyttelse mot mange vanlige sykdommer.

Weight Control

Hvis du er overvektig, spise en balansert diett kan være et viktig første skritt mot vekttap. Mange som er i stand til å gå ned i vekt gjennom å være en del av kjepphest dietter få vekten tilbake når de returnerer til sine egne matvaner. Et balansert kosthold kan også hjelpe deg å opprettholde vekttapet på lang sikt. Hvis du er undervektig, kan spise en balansert diett hjelper deg opp i vekt og holde vekten gevinst på lang sikt.

Riktig Sleep

Å spise for mye av en bestemt type mat kan føre til at du ikke kan falle sover (slik som matvarer med høyt nivå av kunstig sukker, som sukkertøy). Spise tung, fet mat kan føre til at du har problemer med å våkne opp om morgenen. Spise en balansert kosthold vil gjøre deg ikke bare til å sove bedre uten bruk av sovepiller, men også føle seg mer uthvilt når du våkner.

Quality of Life

Spise et balansert kosthold er viktig fordi det tillater deg å nyte liv, har mer energi, føler seg mindre stress og oppnå mer på mindre tid. Du vil ha færre sykdommer og medisinske regninger. Et balansert kosthold er grunnlaget for god helse og velvære.


Previous:nothing Next:er vann piller trygge for vekttap?

Relaterte artikler


 • apple rens
 • ernæring for paranøtter
 • Slik hvor tynne gutter kan få vekt
 • acai helsefordeler
 • forbrente kalorier å spise
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • fakta om jern kosttilskudd
 • palmeolje ernæring
 • herbals å hjelpe prostata
 • Fordelene med Yohimbe
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com