catechin vekttap

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-04
Grønn te har vært brukt i Kina i århundrer som både en drink og en urte supplement. Denne urten inneholder et aktivt stoff som heter catechin. Den mest studerte catechin finnes i grønn te er epigallocatechin gallate (EGCG). Katekiner er funnet å være effektive for vekttap

Katekiner Kan Brenn Abdomnial Fat

Provident Klinisk forskning studert effekten på en. catechin-pluss-koffeinholdige drikke (625 mg av katekiner, 39mg koffein) kontra en kontrollert drikke (39 mg koffein kun) på kroppssammensetning og fettfordeling i overvekt og fedme voksne under trening. Deltakerne fikk en tilfeldig drikke, og ble bedt om å holde en konstant kaloriinntak kombinert med 180 minutter med moderat intensitet økter. Tre av treningsøktene ble veiledet. Etter 12 uker hadde catechin gruppen større vekttap. Den totale fettmassen var ikke forskjellig mellom de to gruppene. Men mistet catechin gruppen mer total abdominal fett areal (-7,7 vs -0,3) og mistet flere subkutant fett (-6,2 vs 0,8). Basert på disse resultatene, kan det fastslås at katekiner kan brukes til å bekjempe abdominal fett.

EGCG og postmenopausale kvinner

Det ATN Senter for Metabolsk Fitness i South Australia gjennomført en studie om mulige metabolske effekter av EGCG (150 mg; merkenavn Teavigo) og 38 postmenopausale kvinner. Kvinnene utøves på et moderat intensitet (vandring på 75 prosent av alder hjertefrekvens) tre ganger per uke og tok Teavigo eller placebo to ganger daglig i 12 uker.

Ved 0 og 12 uker, ble kroppen sammensetning og abdominal fett målt. Det var ingen forskjell mellom gruppene når abdominal fett og intra-abdominale fettet ble målt. Den Teavigo gjorde redusere plasma glukose og redusere deres hvilepuls priser. Det ble konkludert med at moderate EGCG kan forbedre helsen til overvektige individer gjennomgår regelmessig mosjon. Selv om et tap av kroppsfett kan kreve en mye høyere konsentrat av EGCG, katekiner (lik den ovenfor studien) eller et mulig tillegg av metabolske stimulerer.

EGCG Pilot Study Med overvektige menn

Michael Boschmann, Universitetet i Medisin, Berlin, gjennomført en randomisert dobbelt-blind studie der seks overvektige menn fikk 300mg av EGCG i to dager. Endringer i energiforbruk og underlaget oksidasjon ble vurdert. Under den første postprandial fase, var det respiratoriske kvotienten lavere med EGCG motsetning til placebo. Funn i denne pilotstudien antyder at EGCG kan øke forbrenningen hos menn, men en mer inngående studie med et bredere spekter av kroppsmasseindeks og alder er nødvendig.

Teorier /Spekulasjoner

Disse kliniske studiene viser at katekiner, spesielt EGCG, kunne fungere som et vekttap hjelpemiddel. I to av studiene, syntes det abdominale fettet til å være målet stedet av vekttap.

Advarsel

Søk råd hos helsepersonell før du supplere med grønn te, katekiner eller EGCG. Disse studiene ble gjort i en klinisk setting, og resultatene er ikke typiske.


Previous:nothing Next:hvordan man regner mitt daglige kalorier

Relaterte artikler


 • candida diett og behandling
 • gjør sukker påvirker kolesterolet?
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • kardial diett mat
 • spaghetti squash ernæring
 • mat høyt på vitamin d & jern
 • Middelhavet salt vs vanlig bordsalt
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • ernæring for insulin resistens
 • kolon renset og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com