ernæring faktum etiketter

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-10-07
Enten du teller kalorier, nysgjerrig på et bestemt næringsstoff eller usikkert hva som utgjør en servering størrelse, kan ernæring faktisk etiketter besvare viktige spørsmål om maten du spiser. Under Ernæring Merking og Education Act av 1990, må alle pakkede matvarer bære en etikett avgrense ernæringsmessige informasjon og ingredienser. Ved å lese --- og riktig tolking --- ernæring faktisk etiketter, kan du få verdifull ernæringsmessige kunnskap og styrke deg selv å gjøre smarte valg kosttilskudd

Visning Størrelse

På toppen av en ernæring faktum etikett, vil du finne informasjon om matens servering størrelse og porsjoner per container. Den servering størrelse --- ofte presentert i felles målinger slik som gram, ounces eller kopper --- er referanse for all ernæringsmessige informasjon på etiketten. Fordi mengden av kalorier og næringsstoffer oppført for et produkt er basert på en enkel servering, er det viktig å forstå hvor stor eller liten som serverer faktisk er. Tilsvarende viser porsjoner per container deg hvor mange porsjoner er i hele pakken av mat.

Kalorier

Under servering størrelse delen er antall kalorier --- og kalorier fra fett --- per servering. Kalorier måle mengden energi en matvare gir, og kalorier fra fett indikerer hvor mye av energien kommer direkte fra fett. Ifølge US Food and Drug Administration, mat med 40 kalorier per porsjon anses som lav-kalori, mat med 100 kalorier per porsjon er moderat, og mat med 400 eller flere kalorier regnes høy-kalori. For optimal helse, bør ikke mer enn 30 prosent av det totale kaloriinntaket kommer fra fett.

Næringsstoffer

Ernæring Faktisk etiketter presentere mengder av viktige makronæringsstoffer --- fett, karbohydrater og protein --- og mikronæringsstoffer --- vitaminer og mineraler --- finnes i en servering av en matvare. Generelt, mettet de næringsstoffene som vises øverst --- fett, fett, trans fett, kolesterol og natrium --- er de å begrense, fordi de er lett tilgjengelig i de fleste menneskers kosthold, og kan bidra til kroniske helseproblemer . Omvendt, folk flest ikke spiser nok av de næringsstoffene som er oppført i nedre halvdel av ernæring faktisk etiketter, spesielt vitamin A og C, kalsium og jern. For å opprettholde god helse og redusere risikoen for sykdom, anbefaler FDA, inkludert en overflod av disse vitaminene og mineralene i kosten.

Prosent daglige verdier

Til høyre for næringsstoffer som er notert på ernæring faktum etikett er prosent daglig verdi kolonne, skrevet som «% DV". Den prosent daglige Verdien angir hvor mye av ditt daglige behov for en bestemt næringsstoff er i hver servering av produktet. For eksempel, hvis en ernæring etiketten viser 10 prosent for mineralet kalsium, en porsjon av denne maten gir 10 prosent av den totale kalsium du trenger hver dag. Fordi trans fett, sukker og protein har ingen føderalt etablert anbefalt inntak, disse elementene har noe nummer oppført for deres prosent daglige verdi. I tillegg er den daglige verdier basert på en 2000-kalori diett, så hvis du bruker mer eller mindre enn denne mengden kalorier, kan du dekket dette øke eller redusere tilsvarende.

Ingredients

På bunnen av en næring Faktisk merket er en liste over matens råvarer. Listen presenterer hver ingrediens etter vekt i synkende rekkefølge, ingredienser nær toppen av listen utgjør den største delen av maten, mens ingredienser nær bunnen er mindre rikelig. Under matvareallergi Merking og Consumer Protection Act vedtatt i 2004, må alle ernæring faktum etiketter også opplyse om inkludering av alle vanlige allergener, inkludert peanøtter, melk, egg, soya, fisk og hvete.


Previous:nothing Next:diabetiker spise tips

Relaterte artikler


 • det beste vekt miste detox
 • apple rens
 • å spise kalsium rik mat på en vegansk kosthold
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bevege kroppen
 • vekttap og hypnose
 • kalorier vs fett gram
 • vitamin e for akne utsatt hud
 • papaya enzymer og vekttap
 • Sommeren vekttap planer for tenåringer
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com