ernæringsmessige egenskaper av matvarer

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-10-23
De tre macronutrient grupper som folk trenger å ha en sunn kropp er proteiner, fett og karbohydrater. De hver tjene ulike, men like viktige funksjoner i kroppen vår. Hjelpe Proteiner bygge muskler, gir karbohydrater oss energi og (sunt) fett er bra for hjertet

Proteiner

Protein molekyler inneholder nitrogen, karbon, hydrogen og oksygen. The National Institute of General Medical Sciences beskriver proteiner som "lange halskjeder med forskjellig form perler. "Det er 20 anerkjent aminosyrer, hver med sin egen størrelse og form. Når lenket sammen, disse molekylene danner proteiner som er essensielle næringsstoffer for vekst og fordøyelse.

Fett

Fett (lipider) er forbindelser som inneholder karbon, hydrogen og oksygen som er uløselig i vann Det finnes to typer fett -. . . . mettet og umettet Forbruk av for mange mettet fett er den ledende årsak til høyt kolesterol Umettet fett er sunnere med måte enn mettet fett Transfettsyrer er verste typen fett. De er et produkt av vegetabilsk olje herding (hydrogenering) og er i stekt og bearbeidet mat.

Karbohydrater

Karbohydrater (sakkarider) molekyler består av karbon, hydrogen og oksygen. Karbohydrater er kjent som stivelse og sukker. De er kategorisert som enkle eller komplisert, avhengig av hvor lang tid det tar kroppen å bryte dem ned.

Funksjon

Proteiner er svært viktig for helsen til kroppen din. Hver celle og kroppsvæske (unntatt galle og urin) inneholder protein. Det er en stor del av din hud, muskler og organer i tillegg. Hvis du ikke har tilstrekkelig protein i systemet ditt, vil kroppen ikke være i stand til å reparere celler og generere nye. Det er også viktig for vekst i barndommen og graviditet.

Ved 9 kalorier per gram, fett inneholder mer enn dobbelt så kalorier av proteiner og karbohydrater. De er lagret i kroppen for ekstra energi og er brent etter karbohydrat kalorier er brukt opp. Fett er nødvendig for hjernens utvikling og blodlevring. Fett hjelper også vitaminer flytte gjennom blodet, som igjen gir sunt hår og hud.

Karbohydrater er den viktigste kilden til energi for folk. Når du spiser karbohydrater, bryter kroppen dem ned og danner glukose. Glukose er der energien kommer fra. Den kan brukes umiddelbart, for eksempel hvis du går for en joggetur etter å ha spist, eller er lagret i musklene eller leveren til å trekke på senere.

Næringspyramiden

To til tre porsjoner protein er anbefalt daglig for voksne. Dette kravet kan oppfylles ved å spise magert kjøtt, fjærfe eller fisk. Belgfrukter, meieri og peanøttsmør er også gode kilder til protein. The United States Department of Agriculture (USDA) anbefaler å bruke fett og oljer sparsomt.

Komplekse karbohydrater er stivelse og kostfiber. Du vil finne stivelse i brød og korn og fiber i nøtter, frukt og grønnsaker. Et måltid plan som omfatter 45 prosent til 65 prosent av det daglige kalorier som karbohydrater anbefales. Enkle karbohydrater er generelt sunnere og er i frukt og grønnsaker. Prøv å unngå matvarer som har sukker lagt gjennom prosessering og raffinering.


Previous:nothing Next:hva gjør en høy protein diett gjøre for kroppen?

Relaterte artikler


 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • urter som hjelper deg ned i vekt
 • sunt måltid planer om å gå ned i vekt
 • sunne måter å få vekt
 • binyrene og ernæring
 • fedme og vekttap kirurgi
 • leveren rens diett plan
 • hva er purin mat?
 • raskt vekttap metoder
 • Viktigheten av vitaminer for kvinner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com