fare i soyaprodukter

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-19
Selv om ofte spioneringen som en sunn mat full av protein, gjør soya har helse farer som forbrukere bør være klar. Forstå soya effekt på kroppen, så vel som dens utbredelse i dagens matvarer, kan være første skritt mot å holde deg og familien din sunne

Identification

En legume innfødt til Øst-Asia, er soyabønner en mangfoldig protein kilde brukt til å lage saus, mel, barnemat og mange andre ting. I tillegg behandlet komponenter av soya, som soya lecithin, er billig tillegg til mange bearbeidet mat. Soya proteiner er også vanlig erstatning for kjøtt i vegetarmat substitutter.

Farene

En kontroversiell matkilde, kan soya er farene oppveier den mulige helsemessige fordeler. Ifølge Westin A. Price Foundation, en organisasjon viet til å fremme næringsrik, sunn mat, inneholder soya høye nivåer av fytinsyre, som reduserer kroppens evne til å absorbere viktige mineraler, som kalsium, magnesium, kobber, jern og sink. Også trypsin hemmere finnes i soya forstyrre i protein fordøyelsen og kan forårsake bukspyttkjertelen problemer. Soya kan øke vitaminmangel, spesielt vitamin B12. The Westin A. Price Foundation sier også at soya inneholder høye nivåer av aluminium, som er giftig for nervesystemet og nyrene.

Soya og østrogen Advarsel

I følge Dr. Michael Lam, en forkjemper for naturlig healing, soya inneholder fytoøstrogener, som forstyrrer endokrine funksjon og har potensial til å forårsake sterilitet og fremme brystkreft hos kvinner. I tillegg er disse fytoøstrogener er antithyroid agenter som kan føre til hypothyreose og kan forårsake kreft i skjoldbruskkjertelen.

Expert Insight

I tillegg til negative helseeffekter, hevder GMO Compass som i 2007, over halvparten av verdens soyabønner avling var genmodifisert. Produsert i et laboratorium for å hjelpe dyrke ønskelige egenskaper som plantevernmiddel motstand, disse genmodifiserte organismer får samme behandling og merking som konvensjonelle soyabønner. Jeffrey Smith, forfatter av "Seeds of Deception: Utsette Industri og regjeringen Lies Om Sikkerhet av genmanipulerte matvarer du spiser," advarer at disse hi-tech matvarer utgjør en trussel mot helse og øke publikums risiko for kronisk sykdom. I tillegg er langsiktige effekter av å spise genmodifiserte matvarer ukjente.

Potensielle

Soy formel kan også utgjør en potensiell fare for spedbarn The Weston A. Price Foundation hevder at 25 prosent av barna blir foret en soya- basert formel. Disse formlene har har risiko, imidlertid. Mens høy i protein, andre ingredienser i formler fungere som hemmere til protein, slik at barnet ikke kan lett fordøye det. Soya formel blokker trypsin og andre enzymer som trengs for effektiv protein absorpsjon.
I tillegg, soya protein isolat, den viktigste ingrediensen i soya formel, tas ut ved høye temperaturer, med etsende kjemikalier.
Dessuten kan fytoøstrogener i soya formel være skadelig for nylig utvikle reproduktive systemer, spesielt for baby gutter, som en stor bølge av testosteron skjer i de første månedene av livet.


Previous:nothing Next:matvarer uten jern

Relaterte artikler


 • den beste maten kilder for kalsium
 • ernæring og osteoporose
 • kosthold teknikker
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • hvordan man kan forebygge en bakrus med vitaminer
 • bison kjøtt ernæring
 • high-alkaliske lav syre kosthold
 • acid reflux diett måltider
 • grønne smoothies for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com