fordeler i kakaobønner

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-19
Kakao bønner er kilden til alle ting sjokolade. Aztekerne og Mayaene dyrket kakao treet og blandet bønnene med vann og lagt vanilje, chili og krydder. Nyere forskning tyder på at kakaobønner inneholder sunne katekiner, eller polyfenoler av flavonolinnhold gruppen. Mange sjokolade produsentene prøver å kapitalisere på forskning, men har noen forbindelser i kakao vist gyldige helsemessige fordeler

Du trenger:
aprikoser
. . Spinat.
Grønn te.
Papaya.

Fordeler

flavanoler er en sub-klasse av naturlige forbindelser, kalt flavanoids, som finnes i planter. Forskningsmateriale er rike med bevis på at polyfenoler med antioksidant egenskaper, slik som de i nonfat deler av kakao bønner, nytte sirkulasjons helse. En meta-analyse ledet av Dirk Taubert, MD, Ph. D. , av medisinske forsøk på kakao effekt på blodtrykk tyder kakao flavanoler kan øke blodgjennomstrømningen og reduserer systolisk og diastolisk blodtrykk tall.

Kakaobønner inneholder flere flavanoler som kan redusere hjerte-og karsykdom risiko. De flavanoler finnes i ubehandlet kakao og selv i enkelte bearbeidede produkter kakao. En studie av Dr. Romina di Giuseppe ved Catholic University i Campobosso, Italia (Nutrition Journal oktober 2008) tyder på at sjokolade reduserer betennelse, noe som fører til hjertesykdom i første omgang, fordi flavanoids lavere C-reaktivt protein (CRP) i blodet.

Et høyt nivå av magnesium i kakao bønner bidrar til en forhøyet vekst som et hjerte-sunn mat. Magnesium spiller en rolle i å redusere dårlig, LDL, kolesterol. Det virker usannsynlig, men Kathleen M. Zelman, MPH, RD, LD, skriver at kakao kan også hjelpe kroppens insulin sensitivitet og forbedre blod sukker tall. Dette kan spille en rolle i staving av Type II diabetes.

Effekter

Sjokolade er ofte referert til som feel-good godbit. Kakaobønner inneholder phenylethylamine (PEA), et antidepressivum som stimulerer kroppens adrenalin og dopamin nivåer for en dose av lykkelige følelser. Forskere ved Rush University's Center for Creative Development i Chicago studert effekten av å ha et lavt nivå av PEA og oppdaget at underskuddet kan være en årsak til depresjon. Pasienter reagerte positivt på PEA behandling. Den PEA i sjokolade er mest sannsynlig ansvarlig for humøret-løft omdømme.

Typer

For å høste fordelene av kakao bønne, velge riktig type sjokolade. Solid, er mørk sjokolade mer gunstig enn melk eller hvit sjokolade, ifølge medisinske eksperter som Zelman. Husk, det flavanoids fra kakao bønne er det mest gunstig stykket. Jo mer kakao sjokolade har, jo høyere helsefremmende profil.

Sjokolade er fortsatt en godbit, men med høyt sukker og fettinnhold. Begrensning porsjoner er lurt slik at kaloriinntaket ikke skape andre problemer. Enkelte selskaper tilbyr kakao bønne fordeler i en pille som et kosttilskudd, men det er lurt å sjekke med en lege før du legger disse til kosthold.

Spekulasjoner

The kakao bønne ytelser er ikke satt i stein. Epicatechin, en phytochemical i kakao, blir studert av forskere som Dr. Norman Hollenberg ved Harvard Medical School som en bevist avskrekkende av kreft, diabetes og hjertesykdommer. Ernæring eksperter vurderer Hollenberg undersøkelse av epicatechin rolle i å beskytte mot sykdom og mange er enige om at mer forskning er nødvendig.

En annen nyttig sammensatte i kakao er pentameric Procyanidin. Forskere ved Lombardi Comprehensive Cancer Center ved Georgetown University Medical Center er spekulerer at stoffer i kakao er hemmere av brystkreft cellevekst. Disse sammensatte testresultater kan en dag føre til forebygging og bedre kreftbehandling.

Future

Cocoa fremtid er lys så langt som helsemessige fordeler. Ernæring og medisinske studier er koken og noen prosjekter blir finansiert av store enheter, slik som American Association for Cancer Research. Det kan også bli bedre produkter på matbutikken til slutt. Mars, Incorporated, hjemmet til Mars Botanisk forskning på flavenols, patentert CocoaPro. Mars begynner å bruke denne proprietære prosessen, som beholder mer flavenols under behandlingen, i flere av sine produkter.


Previous:nothing Next:hvilke typer vitaminer kan man bruke på Atkins?

Relaterte artikler


 • hvordan å destillere vann
 • eksem hos barn og kosthold
 • kosthold for høyt kalium
 • krav til fett leiren
 • high-fiber, lav-fett dietter
 • influensa folk rettsmidler
 • hva gjør Guarana gjøre?
 • hvorfor er sitronsaft surt?
 • klar væske kosthold retningslinjer
 • informasjon om mat som flushes fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com