grønnsaker for vekttap

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-22
Grønnsaker består av vitaminer, mineraler og fiber og har også et høyt vanninnhold. På grunn av deres lave kaloriinnhold, næringsrike egenskaper, de er alltid anbefalt av leger og ernæringsfysiologer når det kommer til vekttap. Grønnsaker kan brukes til snacks og lagt inn med hovedretter

Reduction

Før du begynner å bruke grønnsaker, må du vite hvor du skal begynne og hvor du vil ende opp. For å gå ned i vekt, må du opprette en kalori underskudd der din totale daglige utgiftene er høyere enn inntaket ditt. Hvis du var å redusere det daglige inntaket av 500 kalorier, kan du miste £ 1 i uka, fordi det tar en 3500-kalori reduksjon å miste et halvt kilo. Erstatte noen av de høyere kalori side retter og hovedretter med grønnsaker, som de er betydelig lavere i kalorier.

Frisk, ikke stekt

Det er sant at grønnsaker har sine fordeler, men disse fordelene blir kansellert ut når du trenger ikke forberede deg grønnsaker på riktig måte. Hvis du er ute etter å gå ned i vekt, unngå å legge smør, ost og breading. Dette vil snu en lav-fett sunn mat til en fett-Laden kalori bombe som har blitt frarøvet sin næringsstoffer verdi. Friterte grønnsaker er spesielt ille fordi de får mettet fett når de er kokt.

Flere måltider

Tre måltider om dagen har vært gullstandarden i mange år. Dette, kombinert med kalori begrensning, kan være en effektiv måte å gå ned i vekt, men det også foreslår et potensielt problem. Hvis du venter lange perioder mellom måltidene, kan du bli skrubbsultne og ende opp med overspising. Det andre alternativet er å spise flere måltider gjennom dagen. Dette kan holde deg følelsen fornøyd, kan den holde energinivået opprettholdes, og det kan også gi stoffskiftet en fin boost. Spise et lite måltid hver andre til tredje time gjennom hele dagen vil også gjøre det enklere for deg å få anbefalte tre til fem porsjoner grønnsaker om dagen.

Fiber

Fiber er en ikke-fordøyelig stoff som kan funnet i bønner og fibrøse grønnsaker som brokkoli, blomkål, rosenkål, yams, gulrøtter og squash. Når grønnsaker som er høy i fiber er fortært, tilbyr de deg en rekke fordeler som påvirker vekttap. De skaper bulk i magen, noe som kan bidra til å fylle deg opp, hold deg mett for en lengre periode, og kan føre til at du spiser færre kalorier totalt med måltider. Sørg for å ha en form for high-fiber grønnsaker med alle måltider.

Alternativer

Den måltidene du spiser trenger ikke å være alle grønnsaker, men at de er fremtredende. Til frokost, har en salat med en hakket opp hardkokt egg, har en veggis omelett eller gjøre et egg sandwich med salat og tomat på en hel-hvete bun. Til lunsj, prøv en hel-hvete wrap med tunfisk og rå grønnsaker, en salat med kyllingbryst på toppen, eller en hel pita med fettfattig ost, salat og tomat. Supper kan bestå av hel-hvete pasta med dampet brokkoli og lav-fett italiensk dressing, bakt laks med brun ris og dampet blomkål, eller en mager biff med bakt søtpotet og rosenkål. Eksempler på mindre måltider er selleri med mandel smør i sentrum, baby gulrøtter med ost pinner, og ris og bønner.


Previous:nothing Next:om kokosolje rensing kosthold

Relaterte artikler


 • fordeler i kakaobønner
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • kan lime juice hjelpe deg å miste vekt?
 • mat høyt på vitamin d & jern
 • virkningene av natriumnitrat
 • alkohol detox diett
 • ukentlige diett plan for kvinnelige løpere
 • den ernæringsmessige verdien av kjøtt erstatter
 • metabolismen som øker kosttilskudd
 • salba fordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com