high-alkaliske lav syre kosthold

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-10-08
De fleste forstår at deres kosthold ville være sunnere dersom de spiste mer rå frukt og grønnsaker og mindre bearbeidet mat og rødt kjøtt. Den høy-alkaliske lav syre kosthold er egentlig akkurat det, og gir ytterligere grunner til at en slik endring i spisevaner er så sunt. Ideen om et alkalisk kosthold har eksistert i flere tiår, men senere har det blitt skamrost av Robert O. Young, Ph. D. , og hans kone Shelley. Ifølge deres bok, "The pH Miracle," rå, ubehandlet mat heve pH i indre kroppsvæsker, og de fleste skadelige bakterier kan ikke trives i et alkalisk miljø. De hevder en sterkt basisk kosthold kan reversere mange usunne tilstander, inkludert fedme

pH av Body

The pH skala, som måler surhet, går fra 0 til 14. En pH på 7 er nøytralt, løsninger som måler mindre enn 7 er sure og de over 7 er alkalisk. Kroppens naturlige balanse er litt alkalisk, pH på 7,4. De som støtter høy-alkalisk diett tror stress og kosthold kan skape et langvarig surt miljø i kroppen som kan skade bein, øke blodtrykket, inviterer infeksjon og svekke immunforsvaret. De sier heve pH gjennom kostholdet bidrar til å eliminere og reversere disse forholdene og skape følelser av økt energi. Young mener at en viktig årsak til overvekt er lagring av fettvev som mestring mekanisme for sure interne forhold.

High Alkaliske Foods

Det høy-alkalisk, lav syre diett har to deler. Den første er et steg mot å spise først og fremst høy-alkaliske matvarer. Brokkoli, bananer, gulrøtter, selleri, hvitløk (rå), greener (spinat, Chard, collards), sitron, lime, rosenkål og eple cider eddik anses høy-alkalisk mat av høy-alkalisk kosthold talsmenn. Påstanden er at du øker inntaket av disse matvarene kan ha en sterk effekt på interne pH når den kombineres med en reduksjon av syreholdig mat som kjøtt, hvitt brød, alkohol, kunstig søtet drikke og meieriprodukter.

Effekter

Mange matvarer som gir en alkalisering effekt i kroppen er ikke de du først kunne forvente. Sitrusfrukter og eddik, særlig, synes å være sure i naturen, men deres effekt på kroppen når fordøyd er å øke pH-verdier på grunn av de svært alkaliske rester de danner når metabolisert. Ifølge Young, kan disse alkalizing effekter påvises ved testing spytt, urin, tårer, svette og blod. Bearbeidet frukt og grønnsaker som er kokt eller hermetisert ikke lenger alkalisering. Et aggressivt høy-alkalisk kosthold inneholder rundt 40 prosent rå, alkalisering mat, dampet 40 prosent eller lett kokt alkaliske matvarer og 20 prosent sure matvarer eller drikkevarer.

Nøytral Foods

Ifølge Mayo Clinic Diet Manual, flere matvarer klassifiseres som å ha en nøytral effekt på interne pH. Disse inkluderer noen matoljer (olivenolje, lin, raps, valnøtt og safflower), sirup, honning, kaffe og te. De er bedre valg enn surere alternativer, men skal henga i med måte. Destillert vann, som har en nøyaktig nøytral pH når produsert, test ofte sure på forbruk fordi det absorberer karbondioksid når de utsettes for luft. Mineral, ionisert eller omvendt osmose vann antas best for alkalisering. Young anbefaler å drikke vann med en pH mellom 9 og 11 som en måte å nøytralisere alkaliske mat og slipp lagret fett.

Teorier /Spekulasjoner

Fordelene med et alkalisk kosthold var et hovedtema på Edgar Cayce, den "Sleeping profeten," i løpet av 1930-tallet og 40-tallet. Selv om høy-alkalisk. lav syre kosthold har sett utbredt adopsjon i enkelte kretser, er det ikke universelt støttes. Avgjørende vitenskapelig bevis for alkalisering effekten av mat, og fordelen av et alkalisk kosthold, har vært unnvikende. En ledende teori for hvorfor denne dietten kan være effektiv er at kroppen og dens sammenkoblede systemer sannsynligvis utviklet seg på en diett av hovedsakelig rå frukt og grønnsaker og vann, med en moderat mengde av belgvekster og små mengder kjøtt. Tilhengere av den alkaliske dietten mener at radikalt avvikende fra denne dietten kan ha skadelige langtidsvirkninger.


Previous:nothing Next:fettfattig og lav natrium diett

Relaterte artikler


 • maca root fordeler
 • hvordan du spiser sunt midnatt snacks
 • hvor å miste 50 pounds i 3 måneder
 • daglig leveren detox og support
 • gjær dietter
 • kosten kilder av urinsyre
 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
 • eggeplommen ernæring
 • define omega 6
 • Hvordan vet jeg om jeg er undervektig eller overvektig?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com