høyt fiber lavt kolesterol diett

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-10-17
Du har sikkert hørt mye om koblingen mellom lavere kolesterolnivå og en høy-fiber diett, men er det sant? Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute for National Institutes of Health, redusere mettet fett og øke fiber i kostholdet, opprettholde en sunn vekt og får regelmessig fysisk aktivitet kan redusere en persons risiko for kardiovaskulær sykdom ved å bidra til lavere LDL ( dårlig) kolesterol og øke HDL (bra) kolesterol

Du trenger:. .
aprikoser
Spinat.
Grønn te.
Papaya.

Spis rikelig med fiber

Mål for 25 gram fiber daglig for kvinner og 38 gram fiber daglig for menn i kosten for å redusere kolesterolnivået. Fiber kommer i to former, løselig og uløselig, og American Heart Association anbefaler at du spiser mye av begge typer. Noen av de beste kildene til løselig fiber inneholder havrekli, nyre bønner, linser, søtpoteter, appelsiner, brokkoli, pærer, epler, bygg og erter. Gode kilder til uløselige fiber inneholder hvetekli, belgfrukter, frukt skinn og frø og nøtter som solsikkefrø, soyabønner nøtter og mandler. Vurder å dele opp det daglige fiber inntaket jevnt i fem mini-måltider, tidkrevende 5-8 gram fiber på hver av dine tre små måltider og to snacks. Dette kan hjelpe deg å møte dine fiber mål lettere. Kosttilskudd som psylliul mucilloid, som du finner i merkenavn som Konsyl og Metamucil, også kan hjelpe deg å møte dine daglige fiber summer.

Unngå høye Kolesterol Foods

Velg magert kjøtt og fjærkre uten skinn og forberede dem uten lagt mettet og trans fett. Kutte ned på mat med høyt kolesterol kosttilskudd som hele egg, skalldyr, melk og innmat som lever. The American Heart Association anbefaler å spise ikke mer enn 6 gram kokt magert kjøtt, fjærfe fisk eller sjømat i døgnet. Eggehvite inneholder ikke kolesterol, og er gode proteinkilder, så prøv å erstatte to eggehviter for hvert egg i oppskrifter. Kutte ned på tilsatt sukker i drikkevarer og mat, og begrense inntaket av kaker, cookies, kjeks, kaker, paier, muffins, donuts, pommes frites og all mat laget med delvis hydrogenert eller mettet fett. Velg og forberede mat med lite eller ingen salt. Når du spise ute, se etter fraser som "hjertet sunt" på menyen, spør om ingredienser og hvordan mat er forberedt, og spiser mindre porsjoner, tar halvparten av hovedrett hjem for rester.


Previous:nothing Next:sunne lunsjer i skolen

Relaterte artikler


 • hvor å miste 27 pounds i 30 dager på dr oz sine mirakel kosthold
 • detox rens
 • høyt fiber lavt kolesterol diett
 • effekter av lystgass
 • kosthold og tinnitus
 • en dag diett plan
 • menstruasjonssyklus og kosthold
 • hva slags mat er gunstig for et hjerte sunt kosthold?
 • niacin rensing
 • caigua og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com