hva er acidophilus Bifidus?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-10-25
Acidophilus Bifidus er en type bakterier som finnes naturlig i den menneskelige fordøyelseskanalen. Ofte referert til som acidophilus, er acidophilus Bifidus en integrert del av måten mennesker fordøye mat og flytte avfall gjennom kroppen sin. Det regnes som en del av probiotiske familien, en overordnet klassifisering som refererer til alle typer bakterier som finnes symbiotisk med menneskelige verter. Når acidophilus kolonier i tarmen blir tømt, kan et menneske opplever flere karakteristiske fordøyelsessymptomer som enkelt kan rettes opp ved inntak av nye kulturer å fylle befolkningen av mikroorganismer.

Funksjon

Acidophilus Bifidus, og de 20 andre stammer av identifiserte probiotika, arbeid i fordøyelseskanalen ved å balansere pH i mage og tarm, og også ved å hjelpe de naturlige fordøyelseskanal enzymer som bryter ned svelget mat. Enzymene i mage og tarm er vanligvis sure elementer som, hvis det ikke var for probiotika, ville gjøre den totale pH-verdien i fordøyelseskanalen ubehagelig lav. Men bakteriene balansere pH ut, hjelper fordøyelsen å kjøre jevnt og mat som skal behandles på optimalt nivå.

Problemer

Det finnes flere måter koloniene i acidophilus Bifidus kan reduseres i fordøyelseskanalen. En vanlig handling som kan betydelig redusere antall mikroorganismer i magen er misbruk av harde rengjøringsmidler eller avføringsmidler som stripe koloniene ut av systemet og eliminere dem som avfall. Skadelige mikroorganismer som magen parasitter, virus og dårlige bakterier kan også føre til en tilsvarende riving av probiotiske kolonier. Spise en diett som er høy i fett og karbohydrater og lite magert kjøtt og melkeprodukter kan også redusere antall bakterier.

Konsekvenser

Når probiotiske koloniene funnet i fordøyelseskanalen er ute av balanse, kan en menneskelig erfaring en rekke symptomer. Vanlige digestive symptomer inkluderer forstoppelse eller diar¨¦, abdominal oppblåsthet og en økning i gassen på grunn av feil fordøyelse av mat. Noe forskning har også antydet at immunforsvar, kolesterol og blodtrykket kan også bli negativt påvirket av lave nivåer av acidophilus i systemet.

Hensyn

For å øke acidophilus tilstedeværelse i fordøyelseskanalen, alle mennesker trenger å gjøre er å svelges det. Acidophilus Bifidus kan kjøpes som en over-the-counter kosttilskudd i form av tabletter eller kapsler som inneholder levende kulturer av mikroorganismen. Mange yoghurter, melker og andre meieriprodukter er også tilgjengelig som inkluderer høye nivåer av acidophilus å supplere koloniene allerede i fordøyelseskanalen og holde dem sterke.

Effekter

Personer som begynner å ta acidophilus på en daglig basis vil merke en bedring i deres fordøyelseskanal regularitet og abdominal komfort, innen den første uken. Imidlertid kan acidophilus Bifidus produsere flere bivirkninger, spesielt i de første få ukers bruk, inkludert diaré, vannaktig avføring, abdominal oppblåsthet og kramper. Disse bivirkningene bør reduseres jevnt over tid.


Previous:nothing Next:østrogen øker kosthold

Relaterte artikler


 • mat for å miste vekt
 • befestede mat kilder til folat
 • vekttap ved å svømme
 • hvordan å lindre PMS stress naturlig
 • ernæring under chemo
 • høyt fiber lavt kolesterol diett
 • hvordan å snike frukt og grønnsaker til barna dine
 • eggeplommen ernæring
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • raskt vekttap med frukt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com