hva er de syv komponentene i et sunt kosthold?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-29
Det er sju komponenter til et sunt kosthold som må være balansert i henhold til din vekt, nivå og type fysisk aktivitet. De sju komponentene i et sunt kosthold med karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer, mineraler, fiber og vann

Karbohydrater

Karbohydrater omdannes til blodsukker i kroppen for å gi energi til cellene dine, organer og vev. Karbohydrater kan være enkelt eller komplisert. MedlinePlus sier, "Du får enkle karbohydrater fra frukt, melkeprodukter og sukker. Komplekse karbohydrater inneholder hele korn brød og korn, stivelsesholdige grønnsaker og belgfrukter. "

Fats

Fett er en viktig kilde til energi. Fett gir mat smak og hjelper deg til å føle full. Du kan få fett fra oljer, meieriprodukter, fisk og nøtter. MedlinePlus anbefaler mais, raps, oliven, safflower, soyabønner og solsikkeolje som sunne kilder til fett.

Protein

Protein finnes i alle levende celle i kroppen din. Protein finnes i matvarer bygger og reparerer hud, muskler og bein. Du kan få protein fra nøtter, melkeprodukter, kjøtt og noen bønner og korn. MedlinePlus forklarer at det er fullstendige og ufullstendige proteiner. "Proteiner fra kjøtt og andre animalske produkter er komplett proteiner. Dette betyr at de leverer alle aminosyrene kroppen ikke kan lage på egen hånd. Plant er proteiner ufullstendige. Du må kombinere dem for å få alle de aminosyrene kroppen din trenger . "

Vitaminer

Kroppen din trenger 13 forskjellige vitaminer for å vokse og utvikle seg. Du kan få vitaminer fra å spise frisk frukt og grønnsaker eller fra vitamin supplement piller. Hver vitamin hjelper med visse funksjoner. For eksempel vitamin A forbedrer visjon, opprettholder vitamin C sunn hud og vitamin D holder skjelettet og tennene sterke.

Mineraler

Kroppen din trenger mineraler for å bygge sterke bein, lage hormoner og regulerer din puls. Mineraler hjelper frigjøre energi fra maten og forbedre hjernen fungerer, noe som kan hjelpe deg å tenke klarere og ta klokere beslutninger. De kan finnes i frukt, grønnsaker og fisk. Eksempler på mineraler er kalsium, jern og jod.

Fiber

Fiber finnes i planter. Kostfiber er den delen av en plante kroppen ikke kan fordøye. Løselig fiber er i stand til å løse opp i vann, uløselig fiber kan ikke. Fiber bidrar til å hindre forstoppelse og forbedrer hastigheten som kroppen eliminerer mat, siden det ikke kan bo i kroppen som fordøyd mat materiale. Fiber bidrar også kontrollere vekten din ved at du føler deg mett raskere. Du kan få fiber fra frisk frukt, hele korn, bønner, frukt, grønnsaker og nøtter.

Vann

Rent og trygt drikkevann er en avgjørende del av et sunt kosthold. Ifølge MedlinePlus, hvor mye vann du trenger, avhenger av "din størrelse, aktivitetsnivå og været. " Det er viktig å finne ut om din lokale vannet er trygt nok til å drikke fra springen. Hvis ikke, filtrert eller vann på flaske er din beste drikkevann kilder.


Previous:nothing Next:den beste protein diett

Relaterte artikler


 • hCG diett terapi
 • slanking og vekttap
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • bananer og vekttap
 • tranebærjuice rens
 • alternativ til fiskeolje
 • alkalisk detox kosthold
 • kosthold for å eliminere raffinert mat
 • noni fordeler
 • hjernen ernæring kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com