hva er ernæring en avocado?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-10-31
Den avocado treet stammer fra Karibien, Mexico og Sør-og Mellom-Amerika. I dag er det dyrkes hovedsakelig i Mexico, Indonesia og Sør-California, men også eksporten fra Sør-Amerika, Kina og Etiopia. Frukten, ofte forvirret som en grønnsak, har mange ernæringsmessige verdier og bør inngå i et sunt kosthold

Identification

Overraskende er det mange varianter av avokado. Primært dyrket i Sør-California, er Haas avocado de mest vanlige i USA.

Den Haas er en egg-formet, mellomstore frukt med en svart, alligator-lignende hud. En stor, kremfarget pit eksisterer i midten av lys gulgrønn kjøtt. En moden avokado Haas har en kremet, fyldig, lett-nutty, jordnær smak. Andre avokado generelt er tilsvarende, men skille litt i smak og utseende.

Monosaturated Fat

Avokado har mye kalorier fordi de er en fet mat. Imidlertid gir en avocado også et vell av andre næring til kroppen.

Det fett i avokado er enumettet, som ofte er kjent som det sunne fettet. Disse single-limt molekyler fremmer insulin resistens, noe som forhindrer mange sykdommer som diabetes, hjertesykdommer og kreft. Det senker også lav-density lipoprotein (det dårlige kolesterolet) og øker high-density lipoprotein (det gode kolesterolet). Fett er nødvendig for kroppen å utføre, vedlikeholde og fylle bensin. Erstatte dårlig fett, slik som trans-og mettet fett som reduserer blodsirkulasjonen og tette blodårer, med gode fettstoffer kan hjelpe kroppen utfører mer effektivt.

Vitaminer og mineraler

Avokado inneholder også nesten 20 vitaminer og mineraler som vitamin K, fiber, vitamin B-6, folat, kalium, kobber, kalsium og vitamin C. Frukten er også rik på fytokjemikalier, som er frie radikaler er kjent for å hemme veksten av kreftceller.

fytokjemikalier

Ifølge Journal of Nutritional biokjemi, oppdaget UCLA forskere California avokado er den rikeste kilden til lutein med viktige vitaminer som kampen mot prostatakreft. The Great Britain's Mouth Cancer Foundation også enige avokadoer, på grunn av deres høye nivå av fytokjemikalier, hindrer oral cancer.

Non-kreft pasienter kan også ha nytte av mengden plantenæringsstoffer som en ernæringsmessig boost. Den løselige fett i avokado gjør det lettere for kroppen å absorbere andre næringsstoffer som beta-karoten og lutein når det spises sammen. Avokado er også natrium gratis og har en svært lav mengde sukker.

Alternative Bruk

Næringsstoffer i avokado også gjøre dem en stor kilde til alternative og naturlige behandlinger. Avocado lim kan brukes til solbrenthet for beroligende. Det kan også lindre tørre biter og utslett. Mange bruker det som en balsam for tørt og skadet hår ved å mose det fint, legger olivenolje eller majones og anvende den til hodebunnen. Hodet og håret er deretter dekket av en dusj cap for 10 til 20 minutter, så skylles og shampooed.

Hensyn

En moden avokado bør være mørk og fast, men litt myk å ta på. Umoden frukt vil modne i løpet av dager hvis de er satt i en brun papirpose. Når moden, kan de vare i opptil en uke i kjøleskapet. De bør imidlertid overlates helt og oppdelte åpne. Oksygen vil slå avokadoer brune svært raskt.


Previous:nothing Next:Hva er de helsemessige fordelene av vitamin B5?

Relaterte artikler


 • ernæringsmessige matvarer i videregående skole salgsautomater
 • ACIA bær detox
 • gjør svetting hjelper til å forbrenne fett?
 • hva gjør en høy protein diett gjøre for kroppen?
 • hva slags mat er gunstig for et hjerte sunt kosthold?
 • l 5 hydroxytryptophan bivirkninger
 • hvordan å motivere deg selv til å utøve ved hjelp utnytte
 • kosthold frukt
 • magnesium effekter
 • urter for å øke metabolismen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com