hva er noen tarm rensing matvarer?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-27
Det er viktig å opprettholde en ren, sunn tarm å holde kroppen fri for giftstoffer og for å forebygge tykktarmskreft. Ditt kosthold påvirker helsen til avføringen, så det er viktig å overvåke hva slags mat du spiser

En sunn tarm

Tykktarmen eliminerer giftstoffer fra kroppen vår. Den registrerer ikke-fordøyelig fiber, bakterier, galle syrer og celler fra tarmveggen som har blitt skrapet av med innholdet å bevege seg gjennom luftveiene. Dersom tykktarmen ikke slipper dette avfallet effektivt, er giftstoffer, bakterier og sopp reabsorbert inn i blodet via leveren.

Plant-baserte Foods

Det er viktig å spise rikelig med plantebaserte matvarer for en diett full av fiber og klorofyll.

Fiber er viktig fordi den holder fuktigheten i tykktarmen, bløtgjør avføringen, slik at avføring lettere. Det sveiper også ut innhold fra tykktarmen, bidrar til å holde den ren. Fiber stimulerer peristaltikk, som er muskelsammentrekninger som beveger innholdet gjennom tarmkanalen. Gjennom stimulering av peristaltikk, senker fiber hvor lenge avfallet forlater tarmen.

løselig fiber bidrar til å gi nyttige bakterier som produserer antibiotika til å bekjempe skadelige bakterier. Uløselig fiber bidrar til å hindre forstoppelse og forbedrer eliminering av avfall i tykktarmen. Flax frø er en god kilde til både løselig og uløselig fiber. En spiseskje av bakken linfrø inneholder 4-6 gram fiber. Bygg og epler med huden også gi begge typer fiber.

Foods som bønner, erter, ris, sitrusfrukter og jordbær er gode kilder til løselig fiber. Uløselig fiber er levert av hel hvete, rug, brun ris, kål, rødbeter, neper, blomkål, rosenkål og gulrøtter.

Grønne grønnsaker er viktige fordi de inneholder klorofyll. Klorofyll helbreder skadet vev i fordøyelseskanalen, hjelper kroppen få mer oksygen og trekker ut giftstoffene. Matvarer med høyt klorofyll innhold inkluderer hvete gress, blå-grønne alger, alfalfa, spirulina og bygg gress.

Men som alle grønne grønnsaker inneholder klorofyll, vil du ønsker å inkludere mørk, grønne bladrike grønnsaker i kostholdet ditt. Disse matvarer er høy i fiber og inneholder klorofyll. Spise disse rå eller skikkelig kokt er gode metoder å konsumere disse grønnsaker. Riktig matlaging betyr rett og slett ingen overcooking. Kort dampende, for eksempel, er en god måte å bevare klorofyll-innhold og kan faktisk hjelpe absorpsjon av klorofyll.

Fermentert mat

Fermented matvarer som yoghurt og surkål kan etterfylle vennlige bakterier. Nyttige bakterier som disse matvarene inneholder bifidobacteria og laktobasiller. Begge bruker matrester til å syntetisere vitaminer og de også brytes ned giftstoffer, stimulerer immunforsvaret, hindre kolonisering av skadelige mikrober og gi kortkjedede fettsyrer som gir energi til cellene lining tykktarmen.

Vann

Vann hjelper bløtgjøre avføring og hindrer forstoppelse. En måte å vite hvor mye vann du bør drikke om dagen er å dele vekten din i to, drikk at mengden av vann i gram. For eksempel, hvis du vekt 200 pounds, ville du drikke 100 gram vann om dagen. Det anbefales at du drikker vann i mellom måltidene eller 20 minutter før du spiser. På denne måten gjør vannet ikke utvanne fordøyelses safter mens han spiser. Juice og te er gode kilder til vann, men drikker med koffein dehydrerer kroppen.

Hvis matlaging mørke, grønne grønnsaker med vann, kan du drikke vannet for både vann-inntaket for å få noen av næringsstoffer igjen i vannet i tilberedningen.

Non-fiberholdige Foods

Foods som ikke inneholder fiber, slik som hamburgere, pasta, kjøtt, stekt mat og mange prepackaged matvarer faktisk tregere stoffskiftet og forsinke resultatene av et kolon rensing. Derfor, hvis skylle ut systemet, begrenser disse typer matvarer.


Previous:nothing Next:naturlig å bygge muskler dietter

Relaterte artikler


 • raskt vekttap med frukt
 • kål kosthold resultater
 • om kreft forebygging med IP6
 • vekttap med bær hos diabetikere
 • kosthold frukt
 • diett for pre-kvinner i overgangsalderen
 • naturlig rensing programmer
 • har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?
 • hvordan du bruker en detox diett for vekttap
 • hva slags mat er dårlig for leddgikt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com