hva slags mat er gunstig for et hjerte sunt kosthold?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-09
Hjertesykdommer og høyt blodtrykk både påvirkning helse og kan forkorte levetiden. Det er viktig å behandle alle hjerte dysfunksjon, og kosthold kan være en god måte å sikre at du har et sunt hjerte

DASH

Hvis blodtrykket ditt overstiger 120 /80, er du i fare for komplikasjoner av høyt blodtrykk. Den D. A. S. H. kosthold er populært for å senke blodtrykket. D. A. S. H. er et akronym for Dietary Approaches to Stop Hypertension. Den D. A. S. H. kosthold inneholder magre proteiner og melkeprodukter kilder samtidig understreker grønnsaker, hele korn og fisk. Det reduserer inntaket av fett, søtsaker og natrium. Folk følger D. A. S. H. retningslinjene konsumere en diett rik på kalium, fiber, kalsium og magnesium, som alle bidrar til å senke blodtrykket.

Olive Oil

Olivenolje er en enumettet fett som motstår oksidasjon fra frie radikaler, så det er mindre sannsynlig å forårsake kolesterol å holde seg til arteriell vegger, noe som gjør det et sunt alternativ til smør eller fett. Folk som bruker olivenolje som sin primære fettkilde har lavere forekomst av hjertesykdommer, åreforkalkning, tykktarmskreft, diabetes og astma. En studie publisert i Clinical Cardiology viste at deltakerne som brukte olivenolje som eneste fett hadde opp til en 50 prosent reduksjon i forekomsten av hjertesykdommer.

Soya

Soy produkter inneholder isoflavoner, inkludert genistein. En studie publisert i Journal of Endokrinologi avslørte genistein kan redusere kroppsvekt ved å hemme produksjonen av fettcellene og krymper de vi allerede har. Smidigere body mass er forbundet med redusert risiko for hjertesykdommer og høyt blodtrykk. Soya kan også senke kolesterolnivået og redusere blodtrykket ved å hemme produksjonen av LDL, de "dårlige" kolesterolet, mens øke nivåene av HDL, det "gode" kolesterolet.

Frukt og grønnsaker

De fleste frukter og grønnsaker inneholder høye nivåer av løselig fiber. Løselig fiber kan senke kolesterolnivået og reduserer risikoen for hjertesykdom. Frukt og grønnsaker inneholder også antioksidanter som hemmer skader forårsaket av frie radikaler. De sunneste valgene er friske, rå frukt og grønnsaker. Frossen frukt og grønnsaker er et godt alternativ. I hermetisk frukt og grønnsaker, ser for lavere natrium nivåer i grønnsaker og naturlige sirup emballasje i frukt. Skyll alltid hermetisk frukt og grønnsaker for å fjerne overflødig natrium og sukker.

Helkorn

Hele korn er en viktig del av god hjerte helse. I tillegg til å være en god kilde til fiber, hele korn inneholder flere mineraler og vitaminer, inkludert riboflavin, niacin, fosfor, vitamin E, magnesium, sink, jern og selen, som alle bidrar til å regulere blodtrykk og beskytte hjertet.


Previous:nothing Next:sunt kosthold plan

Relaterte artikler


 • hCG diett informasjon
 • granatepler fordeler
 • niacin rensing
 • isvann for vekttap
 • ernæring plan for seks pakker
 • kosthold for hardgainers
 • fitness og ernæring
 • raskeste måten å miste vekt
 • naturlig frukt kolon renset
 • spaghetti squash ernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com