hva som forårsaker svært høye jern nivåer?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-10-01
Et viktig mineral, spiller jern en viktig rolle i kroppens daglige vedlikeholdet, transportere oksygen rundt i kroppen til å regulere cellevekst. Et overskudd av dette mineralet kan føre til betydelige helseproblemer. Dessverre, mange er klar over sine svært høye nivåer jern før de viser symptomer

Symptomer

High jern absorpsjon forårsaker overflødig jern skal lagres i organer, til slutt fører til jernoverskudd. Symptomer omfatter leddsmerter, tretthet og hjerteproblemer. Hvis du fortsetter å absorbere for mye jern, kan det føre til artritt, leversykdom, hjerteproblemer og tidlig menopause hos kvinner.

Arv

Primary hemochromatosis er en arvelig sykdom som rammer omtrent en million mennesker i USA, sier Cleveland Clinic. Den vanligste årsaken er en mangel i HFE genet, et gen som regulerer jern absorpsjon. Selv folk med en kopi av HFE genet kan absorbere ekstra jern. Friske voksne typisk absorbere rundt 10 prosent av jern fra mat. Personer med denne sykdommen absorbere opp til tre ganger mer jern enn en normal, sunn voksen. Sekundær hemochromatosis er hemochromatosis forårsaket av andre sykdommer. Disse sykdommene kan omfatte sideroblastanemi anemi, aceruloplasminemia og kronisk hepatitt C.

Mat og Kosttilskudd

Å spise for mye rødt kjøtt kan også bidra til jernoverskudd. Rødt kjøtt som okse og lam inneholder store mengder jern, spesielt heme jern, den mest absorberbare form. Fruktjuice kan også bidra. Disse juice er noen ganger en kilde til vitamin C, noe som kan ytterligere forsterke opptaket av jern. Kosttilskudd noen ganger føre folk som ikke jern mangelfull til å utvikle svært høye jern nivåer.

Behandlinger

Leger behandle høyt jern nivå på to hovedmåter. Blodprøvetaking er behandling av valg for de med hemochromatosis. Denne prosessen innebærer å fjerne blod fra kroppen. Kroppen blir mildt blodfattig og bruker jernet som er lagret i organer for å kompensere. Chelation er det andre valg for jern fjerning. En medisin er enten tas oralt eller injisert. Medisinen binder seg til overflødig jern og ruter det utenfor kroppen.

Advarsel

Ta jern supplement bare under behandling av en lege. Hun vil sjekke jern nivåer, avgjøre om du faktisk trenger et supplement, slik at du ikke tar for mye. Høye jern nivåer kan bidra hjerte-og karsykdommer, kreft og type 2 diabetes.


Previous:nothing Next:ukentlige diett plan for kvinnelige løpere

Relaterte artikler


 • hva er raffinert sukker?
 • do vitaminer virkelig fungerer?
 • ikke sirup går dårlig?
 • raskt vekttap på en uke
 • hva er en sunn fettprosent?
 • detox for vekttap
 • raskt vekttap med frukt
 • hvordan å miste visceralt fett
 • kosthold teknikker
 • bentonitt parasitt rens
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com