informasjon om resveratrol

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-16
Den franske folket forbløffet forskere og leger i mange år ved å ha en lav sats for hjertesykdom til tross fråtse i store no-nos som fettrik mat og mye vin. Vitenskap er å fange opp, imidlertid, og det synes de franske hemmelige til suksess bare kan ligge i at rødvin de elsker så mye-det er litt ingrediens kalt resveratrol

Hva

Resveratrol er en bestemt type polyfenoliske stoff kalt en stilbene som har antioksidant egenskaper og finnes naturlig i flere matvarer, inkludert druer, peanøtter, blåbær og tyttebær.

Hvor

Resveratrol er kanskje mest kjent for sin tilstedeværelse i rødvin, lage en drink som en gang var ansett som tabu av mange i en nesten skyldfølelse-fri daglig nytelse. Det er mer resveratrol i rødvin (i motsetning til hvit eller rødme viner) fordi det er nesten alle funnet i druen hud, så jo lenger huden holder seg i vin-prosessen desto bedre.

Resveratrol finnes også i naturlig høye konsentrasjoner i mørk drue juice, peanøtter, blåbær og tyttebær, pluss det er tilgjengelig i konsentrert supplement form fra ulike leverandører.

Hvorfor

Selv om få studier har vært gjort med mennesker, i laboratorietester resveratrol har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdom, bremse veksten av kreft, redusere betennelse, og forlenge livet. Det har også vært mye kreditert som en viktig aktør i den berømte "franske paradokset", der den franske er kjent for å spise en fettrik diett mens du beholder en lav risiko for hjertesykdom.

Hensyn

Veldig lite er kjent om Resveratrol og det er virkning på menneskekroppen, så ta forsiktighet når du handler for resveratrol kosttilskudd, eller bestemme seg for å komme inn i en vin vane av hensyn til din helse. Å drikke alkohol eller rødvin i moderate mengder (1-2 drinker daglig) synes å ha en gunstig effekt på hjertet, men også lett kan overdrives noe som kan føre til mye mer alvorlige helsemessige komplikasjoner.

Fun Fact

En av resveratrol kjente formål i planter er å fungere som en anti-sopp middel.


Previous:nothing Next:binyrene og ernæring

Relaterte artikler


 • candida diett anbefalinger
 • intern rensing program
 • ernæring i hjortekjøtt
 • mat for å miste vekt
 • hvor å miste vekt på college
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • hCG diett terapi
 • hvor å miste 27 pounds i 30 dager på dr oz sine mirakel kosthold
 • bivirkninger av phedra-kutt
 • raskt vekttap med frukt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com