kilder til vitamin C & hemoglobin i matvarer

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-16
Hemoglobin hjelper til å produsere sunn blod og sunn blodstrømmen til cellene i hele kroppen. Det holder cellene oxygenated og leverer jern til vevet. Vitamin C er nødvendig å behandle skikkelig jern i kroppen. Iron nivåer og mat med høyt jern bidrar til å holde hemoglobin nivået er høyt. Et sunt godt avrundet kosthold som inneholder rikelig med frukt og grønnsaker er anbefalt

Du trenger:
aprikoser
. Spinat.
Grønn te.
Papaya.

Hemoglobin

Hemoglobin inneholder proteiner som frakter jern og oksygen til cellene i hele kroppen. Når hemoglobinnivået er nede i kroppen, kan det føre til anemi. Symptomene på anemi er tretthet og svimmelhet og er ofte ledsaget av et lavt jern telle i kroppen. Økende jern nivå kan ofte hjelpe å balansere hemoglobin nivå, så kan en økning i vitamin B9 og B12. Dette er vitaminer ansvarlig for sunn blodceller utvikling.

Iron

Mat som er høy i jern bidra til å øke hemoglobin nivået i kroppen. Disse strykejern kan komme fra animalske matvarer som muslinger, østers, muskler, svinekjøtt lever, kylling lever og oksekjøtt lever sammen med biff, reker, sardiner og kalkun. Non-kjøtt kilder til jern er bønner, linser, beriket korn og pasta, samt grønne grønnsaker, egg, nøtter og sviske saft.

Vitamin C

Vitamin C er nødvendig for å absorbere jern. Det er også ansvarlig for å reparere vev er kroppen. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot giftstoffer og kjemiske forurensninger. Vitamin C er ikke produseres i kroppen, så den trenger å bli fortært gjennom mat. Det er heller ikke lagres i kroppen, overskytende beløp er gått gjennom urinen. Vitamin C må forbrukes hele dagen hver dag.

Frukt og Grønnsaker

Vitamin C er rapportert å være funnet i alle frukt og grønnsaker til en viss grad. Sitrusfrukter inneholder store mengder sammen med brokkoli, tomater, grønn og rød paprika, jordbær, grønne blader og honningmelon. Papaya, mango og kiwi frukt er også svært høy i vitamin C og mange varianter av bær inneholder store mengder vitamin C, inkludert tyttebær, bringebær og blåbær.

Mengde

Mengden av jern og vitamin C kunne variere fra person til person, avhengig av livsstil. Vin, koffein, tobakk og alkohol kan påvirke nivåer av jern og vitamin C i kroppen og de som konsumerer noen av disse kan trenge å ta litt ekstra vitamin C, B9 og 12 samt øke jerninntak. 200 mg vitamin C er anbefalt av mange helse-eksperter, og 8 mg jern anbefales for den gjennomsnittlige person. Beløpet bør økes for de som er gravide eller mensen.


Previous:nothing Next:fedme og vekttap kirurgi

Relaterte artikler


 • hvordan å utvikle en sunn spising plan og stoppe kosten for godt
 • triks og hemmeligheter til raskt vekttap
 • poteter og vekttap
 • en dag diett plan
 • define omega 6
 • hCG diett informasjon
 • vekttap med ephedra
 • vegetarisk vekt-tap suksess historier
 • kosthold for fedme
 • acid reflux diett måltider
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com