kosthold for høyt kalium

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-10-17
Hyperkalemi er en tilstand der det er en forhøyet mengde av kalium i blodet (over 5,0 mEq /l). Kalium er nødvendig for normal funksjon av hjertet, muskler og nerver, og for å hjelpe overføre elektriske signaler gjennom nervesystemet. Høye nivåer av kalium kan føre til nyrestein, hjertestans og død. En diett som begrenser kalium og er lav i mettet fett og herdet olje kan bidra til å redusere kalium

Du trenger:.
Aprikoser
Spinat.
Grønn te.
Papaya.

Symptomer på høyt Potassium

I noen individer, kan høye nivåer av kalium forårsaker ingen symptomer, mens andre har rapportert kvalme, tretthet, muskelsvakhet, prikkende følelse, uregelmessig hjerterytme og svak puls . Generelt, med mindre økningen i kalium er meget rask, symptomer på høyt kalium i blodet er vanligvis oppdaget før kaliumnivå nå 7,0 mEq /l eller høyere.

Årsaker til High Potassium

Høye nivåer av kalium kan være forårsaket av kosthold, medisiner, nyresvikt og Addisons sykdom.

Diet for High Kalium

Kalium finnes i kjøtt, frukt, grønnsaker, nøtter og i meieriprodukter. En diett for de med høye nivåer av kalium trenger å redusere inntaket av kalium til under 2000 mg hver dag.

For å følge en lav kalium kosthold, unngå krydder og urter som inneholder kalium, inkludert salt substitutter, begrense frukt og grønnsaker forbruk til fire porsjoner en dag med 1 /2 kopp hver gang og redusere melk inntak til bare 1 /2 kopp hver dag. Begrensningen på melk omfatter alle typer melk, som buttermilk, iskrem og yoghurt.

Noen frukt, grønnsaker og andre matvarer bør unngås helt. Frukt som er svært høy i kalium og trenger å bli rammet fra kostholdet inkluderer aprikos, avokado, cantaloupes, honeydews, nektariner, kokebananer og tangelos. Grønnsaker som bør unngås helt inkluderer artisjokker, bønner, tørkede erter, linser, bakte poteter, pommes frites, potetgull, søte poteter, Swiss Chard, tomatpuré /puré, vinter squash og yams. Andre matvarer å holde seg borte fra inkluderer sjokolade godteri og drikkevarer, melasse og nøtter.


Previous:nothing Next:slimquick kosthold meninger

Relaterte artikler


 • gjør svetting hjelper til å forbrenne fett?
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • alkohol detox diett
 • Hvordan kan jeg miste 25 pounds i fire uker?
 • hva slags mat inneholder Policosanol?
 • den beste maten for menns helse
 • omega-3 helsemessige fordeler
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bevege kroppen
 • Intralipid bivirkninger
 • detox for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com