makrobiotisk diett for behandling av alvorlig sykdom

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-01
Den macrobiotic kosthold har eksistert siden tidlig på 1900-tallet, etter å ha vært opprinnelig laget for å behandle en rekke alvorlige sykdommer som diabetes, hypertensjon og kreft. Den macrobiotic kosthold er en nesten-vegetarianer, holistisk tilnærming til helse som vektlegger forbruk av økologisk mat og konkrete teknikker for å hindre forurensning under matlaging. Mens vitenskapen har ennå til å gi et endelig svar på effekten av macrobiotics i behandling av sykdom, omfatter kosthold et bredt spekter av generelt sunn atferd.

makrobiotisk diett Historie

Den macrobiotic kosthold ble oppfunnet av en japansk lege ved navn Sagen Ishizuka. Dietten var hans forsøk på å kombinere forskriftene av østlige og vestlige medisinske filosofi i en sentralisert tilnærming. I tillegg benytter kosthold elementene i buddhismen (for eksempel avholdenhet fra forbruket av animalsk kjøtt) for å gi en helhetlig strategi for å beholde sin utøver sykdom gratis.

Makrobiotiske Teori

Den generelle teorien bak makrobiotiske kosthold er at forbruk av unaturlig ingredienser og matvarer introduserer giftighet inn i kroppen, noe som kan føre til utvikling av sykdommen. Dermed krever macrobiotic kosthold som dens tilhengere holde seg til forbruk på bare naturlig mat, tilbredt spesifikke retningslinjer for å unngå kontaminasjon under kokeprosessen.

Makrobiotiske Regler

For å følge en makrobiotiske tilnærming, basere kosten rundt forbruket av følgende matvarer: hele korn, frukt, grønnsaker, sjømat og soya-baserte produkter som miso. Eliminer forbruk av sukker, melkeprodukter, kaffe, kylling, kalkun og rødt kjøtt. Når du tilbereder maten, ikke bruker strøm eller mikrobølgeovn dine måltider. Den eneste akseptable kokeutstyr på en makrobiotisk plan er de laget av glass, tre, metall, emalje eller keramiske.

Nutritional Evidence

Ifølge American Cancer Society, har det ikke vært noen studier som definitivt viser at en makrobiotisk tilnærming kan brukes til å kurere alvorlige sykdommer. Den ACS går på å merke seg at kostholdet i seg selv er svært begrenset i akseptabel mat, og kan ganske lett føre til utvikling av underernæring. Men, har den generelle påbud av dietten (forbruk av en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker) blitt knyttet til redusert sannsynlighet for å utvikle kreft, som ACS anbefaler en lignende tilnærming.

Tangential Studies

Mens ordet er ute på om en makrobiotisk diett kan kurere alvorlig sykdom, har det vært noen studier som viser en makrobiotisk tilnærming kan redusere risikoen for å utvikle sykdommen i første omgang. En italiensk studie publisert i Cancer Epidemiology, Biomarkers Prevention viste at macrobiotics reduserte risikoen sats for brystkreft. Anecdotally, under en undersøkelse gjennomført av Centers for Disease Control and Prevention, 51 ut av 124 leger spurte hadde historier om sine pasienter å bruke macrobiotics å reversere alvorlige sykdommer, inkludert kreft, cyster og andre kroniske sykdommer.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker svært høye jern nivåer?

Relaterte artikler


 • larabar informasjon om ernæring
 • krav til fett leiren
 • grunner til usunt kosthold
 • hvor mye lenger kan du leve av å spise sunt?
 • protein piller for sunt hår
 • Betydningen av syrer og baser
 • hva er gode østrogen mat?
 • typer av fullkorn
 • sonen kosthold grunnleggende
 • dietter til lavere kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com