makrobiotisk tarm rens

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-10-30
En macrobiotic kosthold som mål å fremme fysisk og åndelig velvære ved å bringe balanse til kroppen. Hele korn og grønnsaker som utgjør en makrobiotisk diett kan hjelpe rense tarmene ved å flytte raskt gjennom fordøyelseskanalen og hjelpe kroppen i ridding seg av avfall

Intestinal Virkninger av en makrobiotisk diett

Den macrobiotic kosthold ble grunnlagt i 1920 av George Ohsawa og vokste i popularitet på 1970-tallet. Det talsmenn forbruket av mild, ubehandlet mat for å fremme harmoni i kroppen. Den matvarer involvert i en makrobiotiske kosthold er spesielt utvalgt for å være lett å fordøye og passere glatt gjennom fordøyelsessystemet. De avgifte kroppen ved å hjelpe rense ut mage-avfall dvelende i tarmen. Mens noen helsepersonell er bekymret for at de som følger denne restriktiv spise planen lider risikoen for ikke å få nok næringsstoffer, de fleste er enige om de grunnleggende prinsippene i en makrobiotiske kosthold fremme god helse og er ernæringsmessig god.

makrobiotiske Diet Plan

For å holde seg til en makrobiotiske spising plan, bør halvparten av ditt daglige matinntak kommer fra hele, uraffinert, økologisk dyrkede korn som brun ris, hele hvete, havre, mais, bygg og rug. Spise produkter laget av raffinert mel som de fleste kommersielt-laget brød og pasta i begrensede mengder eller unngå dem helt. Omtrent en fjerdedel av de matvarene som forbrukes daglig bør ferske økologiske grønnsaker, spesielt squash og cruciferous grønnsaker som kål, brokkoli, blomkål og grønnkål. Unngå poteter, søtpoteter, tomater, grønn paprika og spinat. Resten av maten spises daglig skal bestå av bønner, supper og buljonger, og havet grønnsaker som for eksempel tang. Små mengder fisk og nøtter er tillatt ukentlig. Biff, fjørfe, lam, svin, koffein, egg, melkeprodukter, raffinert sukker og kunstige søtstoffer alle er forbudt under en makrobiotiske diett plan.

Prinsippene for en makrobiotisk livsstil understreke viktigheten av å spise bare for å tilfredsstille sult. Tygg maten godt og dvele over måltider. Spis sesongens frukt og grønnsaker og unngå mat ikke høstes lokalt. Konsumere mat som ikke er naturlig til området, som i å spise tropiske frukter i en ikke-tropiske regionen, antas å forårsake en usunn ubalanse i kroppen.

Matlaging teknikk og måten matlaging også er viktige hensyn i følge en makrobiotiske diett. Makrobiotisk mat bør kokes, trykk kokt, dampet eller stuet. Unngå baking, broiling eller steking mat. Bruk av en mikrobølgeovn eller elektrisk komfyr frarådes. Som med alle diett plan som krever en betydelig justering matvaner, ta kontakt med lege eller ernæringsfysiolog for å se om en makrobiotiske kosthold er et godt individuelt valg for rensing av tarmen og avgifte kroppen.


Previous:nothing Next:syv dagers rensing diett drikke

Relaterte artikler


 • catechin vekttap
 • hvordan du effektivt ned i vekt uten å prøve veldig hardt
 • hva er forskjellen mellom trans fett og mettet fett?
 • hvorfor er karbohydrater bra?
 • magnesium effekter
 • hvor mye koffein er i salgsautomat kaffe?
 • ernæring i hjortekjøtt
 • mat kilder til polyphenol
 • østrogen øker kosthold
 • sunne måltider for idrettsutøvere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com