mat som er lav i vitamin K

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-10-28
Det er mange matvarer som er lavt i vitamin K. Ifølge NutritionData. com, er det over 1000 matvarer som ikke har vitamin K i dem i det hele tatt. All mat grupper tilbyr mat som er lav i vitamin K, inkludert korn, frukt og grønnsaker og kjøtt. En lav vitamin K kosthold kan være viktig for de som tar anti-clotting medisiner fordi vitamin K er delvis ansvarlig for blodpropp

Betydning

Ifølge Medline Plus, trenger kroppen vitamin K fordi det er nødvendig i blodlevring, som sikrer at vi ikke mister for mye blod når vi kuttet eller skade oss selv. Imidlertid kom vitamin K under kontrovers når en BMJ studie viste at syntetiske former for det utstedt til babyer for å forebygge vitamin K-mangel kan være giftig og potensielt forårsake leukemi.

Frokostblandinger

I følge NutritionData. com, mange frokostblandinger har ikke vitamin K. Noen av disse korn omfatter Malt-O-Meal's Corn Flakes, Crispy Rice, Corn Burst, Kellogg's Corn Flakes, Cocoa Krispies, Rice Krispies, Fruit Loops, Corn Pops, Frosted Flakes, og Special K; Quaker's Andpusten Rice, Honey Crunch Wheat Germ, Corn Grits og Honey Graham Oh s;! General Mills 'Total Corn Flakes, Cap'n Crunch, og Post's Honey Bunter av havre. Cream of Wheat, Cream of Rice og Nestum har ingen vitamin K. Selvsagt er denne listen ikke er uttømmende over alle frokostblandinger som ikke har vitamin K.

Etnisk Foods

Ifølge NutritionData. com Det er 30 etniske matvarer som ikke har vitamin K. Apache eikenøtt lapskaus, har Navajo Chilchen, villrein og laks med huden uten vitamin K. Kveite med huden også har ingen vitamin K, og heller ikke skalldyr, Apache frybread og grøt. Storkobbe, hvithval og spraglete sel oljer har ingen vitamin K. Blå, hvit og gul cornmeal har ingen vitamin K. generelt, mange etniske matvarer som ikke er grønne grønnsaker er lavt i vitamin K.

Anbefalinger

Ifølge Medline Plus, barn 1-3 år gammel krever 30 mikrogram vitamin K hver dag. For barn 4-8 år gammel, det anbefalte nivået av vitamin K hver dag er 55 mikrogram. For barn 9-18 år gammel, det anbefalte nivået av vitamin K hver dag er 60-75 mikrogram. The AI av vitamin K for mannlige voksne alderen 19 + år er 120 mikrogram, og for kvinner den alderen, er det anbefalte beløpet 90 mikrogram per dag.

Kilder

Natural former for vitamin K (vitamin K1 og vitamin K2) kan ikke være giftig. Den syntetiske former, spesielt vitamin K3, kan være giftig. Den naturlige formen for vitamin K finnes i mange forskjellige matvarer, først og fremst i leafy grønne grønnsaker og frukt. Ifølge NutritionData. com, rå Amaranth blader, persille og sveitsiske Chard har mest vitamin K per 200 calorie servering. Kale, brønnkarse, spinat, basilikum og greener er også svært høy i vitamin K. High vitamin K frukt inkluderer kiwi, bjørnebær, blåbær og plommer.

frukt og vegetabilske kilder uten vitamin K inkludere mais, sopp, palmehjerter og mest sitrusfrukter,


Previous:nothing Next:acai helsefordeler

Relaterte artikler


 • hvilke typer vitaminer kan man bruke på Atkins?
 • South Beach Diet helserisiko
 • fordelene av omega 6
 • mat for å miste vekt
 • helsemessige fordeler av pistasjnøtter
 • vegansk rens
 • fordøyelsessystemet rensing
 • hvordan å gå ned i vekt for tenåringer
 • ernæring av zucchini
 • fare i soyaprodukter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com