naturlige kontra organiske vitaminer

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-10-03
De fleste kommersielt tilgjengelige vitaminer er laget av syntetiske stoffer og kjemikalier. Naturlige vitaminer bruke færre menneskelagde stoffer, men kan fortsatt bruke materialer dyrket ved hjelp av kunstgjødsel, sprøytemidler og insektmidler. Sertifiserte organiske vitaminer er produsert i henhold til strenge standarder som forbyr bruk av kjemikalier, plantevernmidler og insektmidler, og må inneholde ingen syntetiske ingredienser

Fordeler

Vitamin kosttilskudd er designet for å øke nivået av vitaminer i blodet ditt. Vitaminer støtte optimal kroppsfunksjoner og god helse. Naturlige og organiske vitaminer kan nytte hvis du ikke får den anbefalte mengden vitaminer i kosten. Ofte maten vi spiser ikke inneholder nok næringsverdi eller variasjon. Spesielle dietter, inkludert vekttap, vegetarisk og vegan diett, kan ekskludere hele matvaregrupper som gir viktige vitaminer.

Typer

Det finnes mange typer av naturlige og organiske vitaminer tilgjengelig. En av de mest populære formuleringene er multivitamin, som inneholder mange forskjellige vitaminer og mineraler. Du kan kjøpe kvinners multivitaminer, menn multivitaminer, barn multivitaminer og senior's multivitaminer. Andre formuleringer gruppe vitaminer av sine antatt beste, som søvn vitaminer eller vitaminer for felles helse. Vitaminer er også tilgjengelig i single-vitamin form, som vitamin C kapsler eller B gruppe vitaminer. Du bør rådføre deg med legen din for å velge den beste formuleringen for deg.

Identification

Se alltid etter sertifisering på etiketten ved kjøp av naturlige eller organiske vitaminer. Den beste sertifiseringen er u00AB100 prosent USDA sertifisert økologisk. " Dette betyr at vitaminene har møtt strenge standarder for økologisk produksjon satt av USDA, og inneholder null syntetisk materiale. Vær forsiktig med etiketter som leser "laget med naturlige ingredienser" eller "laget med organiske ingredienser. " Disse produktene inneholder vanligvis noen naturlige ingredienser blandet med syntetiske.

Hensyn

Vitaminer er best brukt som et supplement til et sunt, velbalansert kosthold. Det er nesten alltid bedre å få mest mulig ut av vitaminer fra maten i stedet for vitamin piller. Hvis du har et sunt og variert kosthold du trenger kanskje ikke vitamintilskudd. Det er også mulig å ta for mange vitaminer, spesielt vitamin A. Vitamin A overdose har vært knyttet til en sykdom som heter hypervitaminose A. Ikke ta store doser av naturlige eller organiske vitaminer mindre regissert av en lege.

Misforståelse

Både naturlige og organiske kosttilskudd kan inneholde animalske ingredienser. Noen kosttilskudd er bundet med dyre-hentet gelatin, så sjekk ingrediensene hvis du er vegetarianer eller veganer. Vitaminer trenger ikke å møte de samme beviskrav som reseptbelagte medisiner. Dette betyr at noen av påstandene du ser på vitamin etiketter-for eksempel at de fremmer søvn eller anti-aging-har ikke blitt uavhengig bekreftet. Ikke alle trenger samme mengde vitaminer. Hvis du er gravid, eldre, eller bruke narkotika og alkohol, kan du ha forskjellige vitamin behov enn den normale anbefalte beløpet.


Previous:nothing Next:kylling og ris ernæring

Relaterte artikler


 • Betydningen av syrer og baser
 • hvordan er metformin brukt til vekttap?
 • mat høyt på vitamin d & jern
 • den beste maten for menns helse
 • sunne måter å få vekt
 • FDA ernæring guide
 • hvordan å gå ned i vekt for tenåringer
 • kan du ta for mange probiotika?
 • vegansk rens
 • hvilke matvarer forårsake kviser?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com