omega 3 fiskeolje fordeler

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-10-23
Mer og mer, virker det som om fettsyrer som finnes i omega-3 fiskeoljer er knyttet til god hjerte helse. Anerkjente organisasjoner som National Institutes of Health (NIH) og American Heart Association (AHA) gjenkjenner hjerte-sunn fordeler forbundet med bruk av omega-3 oljer og stimulere til en diett som inneholder disse næringsstoffene

Fakta

The Journal of American College of Cardiology (JACC) melder at fiskeolje kan ikke bare hindre visse hjerte-plager, men også kan redusere risikoen for hjertesvikt hos pasienter med pre-eksisterende hjertesykdom. Dataene er så lovende at AHA anbefaler å spise fisk to ganger i uken eller ta en 500-milligram daglig supplement for folk med en historie med eller høy risiko for koronar hjertesykdom.

Fordeler

Annet enn godt hjerte helse , ifølge NIH, ble omega-3 fiskeoljer vist seg å forbedre høyt blodtrykk. Det er også sterke bevis for at fettsyrer fra omega-3 fiskeoljer redusere nivået av triglyserider --- som er knyttet til hjerneslag og hjertesykdom --- i blodet. I tillegg er fettsyrer forbundet med redusert risiko for hjerteinfarkt. Andre studier tyder på at fiskeoljer kan redusere stivhet og leddsmerter hos pasienter som lider av revmatoid artritt.

Identifisere Omega-3 fiskeoljer

Omega-3 fiskeoljer kan bli funnet i laks, sardiner, makrell og ansjos. Andre kilder er hermetisk tunfisk, linfrø, kamskjell, pekannøtter, valnøtter og hasselnøtter. Mange varianter av omega-3 fiskeolje, litt smak å appellere til barn og folk som ikke liker fisk, er tilgjengelige på dagligvarebutikker og apotek. Linfrø kosttilskudd, som også er rik på omega-3 fettsyrer, er tilgjengelig for veganere og vegetarianere.

Teorier

Omega-3 fiskeoljer har vært anecdotally knyttet til andre helsemessige fordeler, men det er lite bevis for å støtte disse begrepene. Disse antatte fordelene inkluderer en reduksjon i angina, samt forbedringer i astma og åreforkalkning, bipolar lidelse, hjertearytmier, og visse typer kreft. I tillegg har fiskeoljer vært spioneringen å hjelpe pasienter som lider av demens, humørsvingninger, ADHD, depresjon, eksem og cystisk fibrose. Men lovende disse rapportene kan høres, hevder NIH som for få kliniske studier har vært gjennomført for å bekrefte gode resultater knyttet til akkurat disse påstandene.

Advarsler

Omega-3 fettsyrer kan øke risikoen for blødning når de tas sammen med andre narkotiske stoffer eller urter som øker denne risikoen, sier Mayo Clinic. Stoffet inkluderer aspirin, blodfortynnende, platehemmende legemidler og NSAIDs som ibuprofen eller naproxen. En urt som har blitt rapportert til å samhandle med fiskeolje er ginkgo biloba. Ettersom fiskeolje kan redusere blod sukker, bør diabetikere ta medisiner bli overvåket av lege. Mens fiskeoljer kan redusere triglyseridnivåer, bør det bemerkes at det kan også øke LDL, eller dårlig kolesterol, i blodet. Alltid søke hjelp hos lege når de vurderer eventuelle endringer kosthold eller kosttilskudd.


Previous:nothing Next:hvor mange glass vann bør du drikke en dag?

Relaterte artikler


 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • kolesterol diett
 • hva er gluten-fri mat?
 • maca root fordeler
 • ernæring for undervekt personer
 • olivenolje ekstrakt fordeler
 • protein piller for sunt hår
 • high-fiber, lav-fett dietter
 • helsemessige fordeler av solsikkeolje
 • aubergine fordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com