peanøttsmør fettinnhold

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-10-20
Det meste av fettet finnes i peanøttsmør er umettet, og flere store studier har vist at selv om peanøttsmør har et høyt fettinnhold, kan det senke kolesterol og forårsaker ikke vektøkning når det spises i moderate mengder. Ifølge loven, skal peanøttsmør inneholde minst 90 prosent peanøtter, så de mange helsemessige fordeler ved å inkludere peanøtter i kosten kan også oppnås ved å spise peanøttsmør

Umettet fett

Mer enn 80 prosent av fettet i de fleste peanut Butters er umettede, som er omtrent det samme forholdet av mettede til umettet fett som olivenolje. Umettet fett bidra til å senke risikoen for hjertesykdom ved å senke LDL (dårlig) kolesterol. Nedenfor er de mengder umettede fettsyrer som finnes i 2 ss av tradisjonelle og naturlige merker av peanøttsmør

Jif Regular Creamy:. 13 g
Skippy Super Chunk: 13,5 g
Smart Balance Omega: 14 g
Crazy Richard er 100% Natural Chunky: 14 g
Kroger Natural Creamy: 14 g

Mettet fett

For mye kosttilskudd mettet fett kan føre til tilstoppede arterier og en rekke andre helseproblemer, men en liten mengde mettet fett, som den mengden som finnes i peanøttsmør, er OK. Nedenfor er de mengder mettet fett som finnes i 2 ss av tradisjonelle og naturlige merker av peanøttsmør.

Jif Regular Creamy: 3 g
Skippy Super Chunk: 3,5 g
Smart Balance Omega: 3 g
Crazy Richard er 100% Natural Chunky: 2 g
Kroger Natural Creamy: 2 g

Fordeler

Flere store studier har bekreftet at blant annet peanøtter og peanøttsmør i kostholdet kan redusere risikoen for hjertesykdom og type 2 diabetes, blant andre fordeler for helsen din. Forskere ved Penn State University fant at peanøtter og peanøttsmør redusere blodkolesterolet så effektivt som olivenolje i moderat fett dietter. En professor ved Purdue University funnet at peanøttsmør er mer mettende enn andre vanlige måltid mat, og holdt deltakerne følelsen fornøyd for mye lenger.

Expert Insight

Harvard University ernæring professor Walter C. Willett diskuterer fordelene med peanøttsmør i juli 2009 Harvard Heart Letter, sa, "I årenes løp har mange studier vist at folk som jevnlig har nøtter eller peanut smør i kosten er mindre sannsynlighet for å utvikle hjertesykdom eller type 2 diabetes enn de som sjelden spiser nøtter. Selv om det er mulig at mutteren gjerne er en eller annen måte forskjellige fra, og sunnere enn ikke-nutters, er det mer sannsynlig at nøtter selv har mye å gjøre med disse fordelene. . . . Jeg prøver å spise så sunn en diett som jeg kan. Det omfatter alle typer nøtter, samt peanøtter og andre mutter Butters. "

Hydrogenated Oljer

Tradisjonell peanut Butters inneholder en liten mengde hydrogenert olje for å holde produktet fra skille, og å bevare friskhet. Hydrogenert olje typisk connote trans fett, og helseeksperter rutinemessig anbefaler forbrukerne å unngå produkter notering dem som en ingrediens. Men en studie utgitt av US Department of Agriculture før obligatoriske trans fett merking av alle kommersielle matvarer viste at både naturlige og kommersielle peanut Butters inneholdt ikke detekterbare nivåer av transfettsyrer. Hvis du likevel foretrekker å unngå hydrogenerte oljer, naturlig peanut Butters inkluderer ikke dem, men kan skille litt, og må røres før bruk.


Previous:nothing Next:cholestorol redusere matvarer

Relaterte artikler


 • hvordan du kan forhindre midten av ettermiddagen energi lavkonjunktur
 • matintoleranse kosthold
 • sunne lunsjer i skolen
 • paranøtter ernæring
 • hCG diett terapi
 • vekttap over 40
 • mat kilder til co q enzym 10
 • safe vekt-tap dietter
 • hva slags mat inneholder krom picolinate?
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bevege kroppen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com