soyamelk fordeler

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-26
Soy melk er laget av soyabønner og inneholder ingen ekstra fett, kolesterol eller triglyserider (et kjemisk form av fett som finnes i de fleste matvarer). De helsemessige fordeler forbundet med å drikke soyamelk inkluderer fremme et sunt hjerte, senke kolesterolnivået, økt minne og vekttap. Soyamelk kan brukes som vanlig melk for å drikke eller matlaging og kanskje blander deg noen deilige smoothies

Soy Melk og et sunt hjerte

Hjertesykdom er ofte et resultat av aterosklerose, som er når arteriene i hjertet stivne og bli blokkert på grunn av plakk ofte forårsaket av store mengder fett og kolesterol inntak. Ifølge Gloria Tsang, RD, "den kolesterolsenkende effekten av soya melk og dens rolle for hjertelidelser ble anerkjent i midten av 90-tallet da resultatene av en meta-analyse av 38 kliniske studier ble publisert. "

Soy Melk og Nedre Kolesterol

En av de viktigste fordelene av å senke kolesterolnivået ditt er å redusere risikoen for hjerteinfarkt. Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, "en 1994 studie kalt Scandinavian Simvastatin Survival Study (også kalt 4S) fant at kolesterolsenkende kan forebygge hjerteinfarkt og redusere dødsfall hos menn og kvinner som allerede har hjertesykdom og høyt kolesterol. "

Soy Melk og Vekttap

En studie utført av Judith M. Lukaszuk, en assisterende professor og didaktisk programdirektør i dietetics ved Northern Illinois University, viste at soyamelk fremmer vekttap hos overvektige menn og kvinner. Siden problemene med fedme er relatert til store mengder fett inntak, beviser soyamelk å være et gunstig verktøy for vekttap på grunn av det faktum at den inneholder ingen ekstra fett.

Soy Melk og Memory Improvement

Soy melk inneholder isoflavoner, som ligner på naturlig østrogen som produseres av kroppen og er en type steroid hormon. Forbruker isoflavoner har blitt studert og vist seg å øke læring og hukommelse. Ifølge Elaine Magee, MPH, RD, "i en studie med 21 postmenopausale kvinner, isoflavones soya forbedret konkrete tilfeller av verbal læring og hukommelse etter fire uker og frontal-lapp fungerer etter åtte uker. "

Soy Milk Allergi Advarsel

Soya er en av de vanligste matvarene å forårsake en allergisk reaksjon, spesielt soya melk, og er potensielt livstruende. Symptomer på en allergisk reaksjon på soya er plutselig tilfeller av akne, nesetetthet, diaré, angioødem (rask hevelse i huden), rhinitt (betennelse i nesehulen) og atrofisk dermatitt (vanligste formen for eksem eller betennelse i huden). Dersom du opplever noen av disse symptomene stoppe inntak av soyaprodukter og kontakt lege.


Previous:nothing Next:kalsium daglige behovet for sunn hud

Relaterte artikler


 • Martha’s Vineyard 21 dagers detox diett
 • ernæring og trøstespising
 • fordøyelsessystemet rensing
 • Fordelene med Yohimbe
 • salba fordeler
 • matvarer som reduserer sug etter karbohydrater rusavhengige kosthold
 • fare for relacore
 • hvorfor er det viktig å ta vitaminer?
 • normale pH-verdier i mennesker
 • bison kjøtt ernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com