stavet mel vs hel hvete

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-10-06
Hver dag, nye helse bekymringer bli et problem, og mat er alltid en kritisk faktor. Som flere amerikanere sky raffinerte hvite karbohydrater, de ser mot andre, sunnere alternativer. De fleste umiddelbart slår til hele hvetemel, men er stavet mel en oversett alternativ. Finn ut nøyaktig hva spelt mel er, og om hele hvete eller spelt er bedre

Identification

Hvete er en type korn som har eksistert i tusenvis av år og er den viktigste ingrediensen i alt fra korn til vodka. Det er mange typer hvete klassifisert etter art, innhold og innhøsting sesongen. De mest populære dyrkede arter er durumhvete, Einkorn, Emmer, spelt og vanlig hvete, som er den type hvete som brukes som hele hvetemel.

Historie

Spelt, opprinnelig fra Iran har eksistert siden bibelsk tid. De fleste brød var laget av spelt i middelalderen i Europa og tidlig på 1900-tallet i USA fordi den ikke krever mye gjødsel og var lettere å vokse.

Det første bevis på vanlig hvete kan spores tilbake til 6700 B. C. i gamle Irak. England og resten av Europa begynte å bruke hvete rundt 1200 e. Kr. og det ble senere innført til Amerika av Christopher Columbus.

Likheter

Teknisk sett er stavet en hybrid av hvete og er ofte ofte kalt en art av hvete . Både spelt og vanlig hvete er hele korn som tilhører anlegget familien av Triticum. Hveten bakgrunnen gjør dem til enkle mel substitutter for hverandre og blir ofte brukt som et alternativ til raffinert hvitt mel. De har også begge inneholder riktig mengde gluten er nødvendig for matvarer som brød, muffins, cookies, pizza og pasta.

Forskjeller

tross kommer fra samme familie, siden spelt er en hybrid (en større blanding av variasjon i gener), inneholder stavet forskjellige ernæringsmessige verdier. Spelt har færre kalorier og 10 til 20 prosent mer protein enn hvetemel. Dessuten er det mange mennesker med hveteallergi finner seg i stand til å tåle hvete. I form av smak, har stavet en distinkt chewy konsistens med en sterk nutty smaken.

Hvetemel, derimot, har mer fiber enn spelt, som mange mennesker finner lettere å fordøye. Den gluten i hvete mel er også langt mer motstandsdyktig enn spelt. Det krever mye kneading å bryte ned og det er mindre risiko for over-elting, noe som ofte kan resultere i en ubehagelig "seighet" til maten. Som for smak, tilbyr hvetemel en jordnær smak, men det er langt mildere enn spelt, som kan være et enklere alternativ for folk interessert i å bytte fra hvitt mel til hele korn mel. Det er viktig å merke seg, er hvetemel tilgjengelig under mange navn, men å få sunne næringsstoffer, er det viktig å sørge for at det er 100 prosent hele hvetemel.

Konklusjon

Når det gjelder vitaminer og mineraler, både spelt og hele hvetemel gir tilsvarende næringsstoffer. Spelt har 50 prosent flere B3 vitaminer, men hele hvete har 50 prosent mer folat. Spelt inneholder mer kalium, men hele hvete har en litt mer kalsium, og begge inneholder like mengder av jern, magnesium og mangan. Det er best å behandle disse to mel alternativene som ernæringsmessig like og gode alternativer til raffinert hvitt mel.


Previous:nothing Next:singapore sunt kosthold pyramide

Relaterte artikler


 • herbals å hjelpe prostata
 • lav kalium effekter
 • do multivitaminer gjøre deg opp i vekt?
 • papaya enzymer og vekttap
 • hvordan å være lat og miste vekt lett
 • reseptbelagte kosthold medisin
 • hvor å miste vekt smart
 • l 5 hydroxytryptophan bivirkninger
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • essensielle fettsyrer og alternative medisiner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com