sunne lunsjer i skolen

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-10-17
Med framveksten av barndommen fedme og forholdene knyttet til den, har skolemat blitt et stort problem. Foreløpig gjør maten i mange kantine lite å fremme helse og trivsel for barn. I stedet er den full av kolesterol, natrium og fett. The Physician's Committee for Responsible Medicine's Sunn skolemat kampanjen er skyve skolekretser å levere lav-fett, vegetarianer, eller vegan alternativer til studenter i håp om å reversere trenden med barndommen fedme, diabetes og hypertensjon.

National School Lunch Program

Turgåing i en skole kafeteria kan være som å gå i en fast-food restaurant. Pizza, pølser og hamburgere er populære menyelementer, og frisk frukt og grønnsaker er sjelden sett. Bedervelige matvarer er vanskelig å lagre, og dyre å anskaffe for skolekretser som gjennomgår store budsjettkutt. Eskalerende mat koster også drive skolen distrikter til å søke rimelig, usunn mat som ofte er lastet med konserveringsmidler og kolesterol.

Et av programmene iverksatt av regjeringen for å bekjempe usunn mat i skolen er National School Lunch Program. Programmet ble etablert i 1946 gjennom National School Lunch loven og i dag betjener ca 30. 500. 000 lunsj en dag. Skoler som er involvert i programmet mottar kontanter subsidier og produserer fra United States Department of Agriculture (USDA). Disse skolene holder den standarden gi lunsjer som oppfyller føderale ernæring krav, og å gi gratis eller redusert pris alternativer for lavinntektsfamilier.

Innovative programmer

Foreldre interessert i å forbedre lunsjer på deres skoler bør forholde seg ikke bare den ernæringsmessige komponentene i menyene, men også utdanning som oppfordrer studenter til å ta sunne valg.

fredsommelige Plate Lunsj-programmet ble startet i Palo Alto, California, med en gruppe på 60 tredje-klassinger. Det integrerte utdanning komponent med sunn menyelementer. Elevene ble undervist om kompostering, samt virkningen matvalg har på miljøet. To nye vegetarisk objekter ble lagt til skolen lunsjmeny, en bakt potet med vegetariske chili og ost og en veggis burger. Dette programmet integrert to viktige komponenter for å lykkes i sunn skolemat: få vegetariske alternativer på menyen, og lære barn om å gjøre de rette valgene.

School hager er eksempler på integrere pedagogisk komponenter med sunn lunsj. Skolene rundt om i landet har begynt å plante hager for å gi sine kantiner med ferske produkter. Ikke bare gjør disse hagene produserer grønnsaker, men de introdusere studentene til selvberging og oppmuntre dem til å prøve nye råvarer.


Previous:nothing Next:kosthold for høyt kalium

Relaterte artikler


 • gode kilder til protein
 • hvordan du ned i vekt raskt og enkelt
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • raskt vekttap metoder
 • urter som beskytter under raske vekttap
 • ernæring av en soft shell krabbe
 • kosthold teknikker
 • vekttap og grønn te
 • hva slags mat er gunstig for et hjerte sunt kosthold?
 • den beste vitaminer for leddene
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com