sunt kosthold plan

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-10-09
En sunn diett plan er en balansert diett plan. I motsetning til kjepphest dietter, er det lagt vekt på et sunt kosthold på helse. Kroppen trenger daglig kombinasjon av vitaminer og næringsstoffer for å opprettholde fysisk og psykisk velvære. The United States Department of Agriculture (USDA) er en pålitelig ressurs for en sunn spising plan. Et sunt kosthold er den beste planen for sunn vekt

Food Pyramid

The USDA har skapt en visuell guide til balansert spise . MyPyramid inneholder retningslinjer for typer mat og i hvilke deler som skal inkluderes i et sunt daglig kosthold. I motsetning til USDA opprinnelige Food Pyramid, er MyPyramid ment å være fleksible for å imøtekomme individuelle behov og smak. For eksempel kan du beregne hva proporsjoner av mat grupper å spise basert på aktivitetsnivå og andre individualiserte faktorer.

Mat grupper

En sunn diett plan inneholder en rimelig balanse i matvaregrupper. MyPyramid tilbyr en slik balanse. The USDA pyramiden gir informasjon om daglig inntak av korn, frukt og grønnsaker, melkeprodukter og kjøtt. Pyramiden inneholder informasjon om oljer og skjønnsmessige mat. The USDA anbefaler 3 gram av hele korn daglig. Mens USDA oppfordrer spise grønnsaker, råder byrået at du spiser mer mørk grønn og oransje grønnsaker. Spis forskjellige frukter i fersk, fryst eller hermetisk former. Få kalsium fra lav-fett eller fettfri melk. Nyt broiled, bakt eller grillet magert kjøtt, men balanse kjøtt inntak av fisk og belgfrukter. Total daglig kaloriinntak varierer etter individuell og bestemmes av vekt, aktivitetsnivå og andre risikofaktorer, som kolesterol nivåer.

Skjønnsmessige Kalorier

The USDA åpner for skjønnsmessige kalorier. Når du har beregnet dine nødvendige daglige matvarer, har du lov kalorier som ikke passer inn i disse kategoriene. Når du holder fett og kaloriinntak lav, har du kalorier igjen å bruke etter ditt skjønn. Jo mer aktiv du er, jo mer skjønnsmessige kalorier du får. En person med lav fysisk aktivitet som ikke er forsiktig med kalorier og fett, har færre skjønnsmessige kalorier, kanskje så få som 100-300 kalorier daglig. Bruk av skjønnsmessige kalorier inkluderer å spise mer anbefales mat, legge noe søtt eller fett til et måltid. Men, bør du ikke overskrider skjønnsmessig tildeling. USDA MyPyramid linker til et diagram for å bestemme skjønnsmessige kalorier.


Previous:nothing Next:palmeolje ernæring

Relaterte artikler


 • vekttap etter 50 år
 • ukentlige diett plan for kvinnelige løpere
 • forbrente kalorier å spise
 • sunt kosthold kosher produkter
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • endret rå mat diett
 • safe vekttap piller for tenåringer
 • psyllium husk fordeler
 • sunt måltid planer om å gå ned i vekt
 • grønne smoothies for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com