test for vitaminmangel

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-10-24
Slow-healing blåmerker, sprø negler og flassende hud er alle symptomer på vitamin og mineral mangler. De eksisterer som nyttig signaler som viser at kroppen vår er mangler næringsstoffer, selv om mange enten ignorere problemet, eller velge å behandle symptomet i stedet for årsaken. Gjennomføre en enkel selvtest av sporing symptomer vil minne og motivere deg til å spise en mer ernæringsmessig kosthold. Imidlertid kan visse tegn tyder på et mer alvorlig problem, så det er viktig å opprettholde vanlige kontrollene med legen din.

Betydning

Vitaminer og mineraler er essensielle næringsstoffer som kroppen vår trenger for å vokse, fungere og utvikle seg normalt. Ernæringsmessige mangler kan føre til mange problemer, inkludert hormonelle ubalanser som kan føre til humørsvingninger, depresjon, samt andre helseproblemer som skjørbuk (et tegn på vitamin C-mangel) og andre degenerative tilstander.

Fakta

Det er viktig å husk at livsstil vaner og stress kan påvirke opptaket av næringsstoffer. Ifølge American Journal of Public Health, røyke og drikke alkohol tapper vitamin C i kroppen. I tillegg kan en kopp kaffe kuttet jern absorpsjon til en tredjedel på grunn av garvesyre, som også finnes i te.

Hensyn

Vitamin-mangel påvirker også mineral absorpsjon. For eksempel bidrar vitamin D kroppen absorberer kalsium, noe som er avgjørende for å bygge bentetthet og sterke tenner. Kalsium hjelper også forbrenne jern og hjelpemidler muskel bevegelse i kombinasjon med magnesium. En rik kilde til kalsium finnes i melk, ost, yoghurt, tofu, spinat og andre grønne bladgrønnsaker.

Detection

Selv om det ikke er noen sikker måte å teste for vitaminmangel uten å få en blod-eller urinprøve , kan du få en viss idé ved å ta et skritt tilbake hver annen uke, og spør deg selv følgende spørsmål:

en. Må jeg vise noen ytre tegn som å ha mangel på energi, betent tannkjøtt, kviser, tørr hud, flass eller sakte-healing blåmerker?
To. Foreløpig hva er hoveddelen av kostholdet mitt?
Tre. Er jeg spiser for mye av en matvaregruppe?
Fire. Er jeg spiser nok frukt og grønnsaker?

Identification

Vitamin A er viktig for godt syn, hud og hår. Mat kilder inkluderer meieriprodukter, spinat, brokkoli, salat, gulrøtter, paprika, søte poteter, melon og mango.

Vitamin B6 er viktig for å bryte ned proteiner og fett. Mangel tegn inkluderer vann oppbevaring, muskel skjelvinger og kramper. Mat kilder omfatter nøtter, korn, brokkoli og blomkål.

Vitamin B12 er viktig for et sunt nervesystem. Manglene er vanskeligere å oppdage siden det tar lang tid å dukke opp. Anemi er en vanlig resultat. Mat kilder inkluderer magert rødt kjøtt, egg og ost.

Vitamin C opprettholder et sunt immunforsvar, hjelper reparere vev og quickens utvinning av sår. Mangel tegn inkluderer nese blø, betent tannkjøtt, kronisk tretthet, røde kviser og hyppige forkjølelser. Mat kilder inkluderer sitrusfrukter, jordbær, kiwi, paprika og brokkoli.

Vitamin D påvirker opptaket av kalsium, som er viktig for sterke ben og tenner. Mangel symptomer inkluderer håravfall, tannråte, smertefulle bein. Kilder inkluderer sollys, meieriprodukter, egg og fisk.

Vitamin E er en kraftig antioksidant som hjelper bremse aldringsprosessen og hjelper reparere hud vev. Mat kilder inkluderer solsikkefrø, peanøtter, peanøttsmør, mandler, hvetekim og asparges.

Forebygging /løsning

Ta med masse frukt og grønnsaker i kosten for å redusere sjansene for vitaminmangel og opprettholde en sunn kropp. Før du tar noen form for kosttilskudd, konsultere legen din. Et overskudd av visse vitaminer kan være giftig, som vitamin A og B6. Den sikreste ruten er å spise en godt balansert kosthold ved å følge maten pyramide og spise rikelig med frukt og grønnsaker.


Previous:nothing Next:ernæringsmessige egenskaper av matvarer

Relaterte artikler


 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • sunne måltider for idrettsutøvere
 • hvorfor er det viktig å ta vitaminer?
 • de beste kildene til jod
 • calorie brenning for vekttap
 • mat kilder til polyphenol
 • hvordan du effektivt ned i vekt uten å prøve veldig hardt
 • candida diett anbefalinger
 • negative effekter av kolloidalt sølv
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com