tropiske oljer og hjertesykdom

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-08
Tropiske oljer har gjort et stort plask i det siste, spesielt kokos olje. Det er for tiden seks merker av frosne desserter basert på kokosmelk, og det er også solgt som et alternativ til kumelk.
Men folk med hjertesykdommer begrense sitt inntak av mettet fett som finnes i slike matvarer . eksempel palmeolje, kokosmelk og kakaosmør

trenger Du:
tid til å planlegge

Identification

Såkalt tropiske oljer opprinnelse i tropiske land. . Palme og kokos oljer og kakaosmør finnes i bakverk, godteri og frosne desserter, og alle tre inneholder mettet fett. Personer med hjertesykdom bør sterkt redusere forbruket av mettet fett ved å velge for lettere versjoner av et produkt. For eksempel inneholder en kopp lys, økologisk kokosmelk ca 14 gram mettet fett. I en kopp vanlig kokosmelk, det er 52 gram mettet fett.

Betydning

The US Department of Agriculture anbefaler at friske voksne får ikke mer enn 10 prosent av sine daglige kalorier fra mettet fett, og den amerikanske Heart Association er enda strengere, rådgivning folk å få mindre enn 7 prosent av sine kalorier fra mettet fett.

Misforståelse

Den største misforståelsen er at tropisk oljer er sunt for hjertet, og mange tror at mettet fett er avledet bare fra dyr, for eksempel biff, fjørfe, smør eller ost.
Det er lett å bli forvirret. For eksempel, er svinekjøtt fett lett å identifisere som rike, usunt fett som bidrar til hjertesykdom. Men palme og kokos oljer, for eksempel, er fra planteriket og virke som de skal være friske. Men, gjør de ikke.
The USDA definerer mettet fett som de som blir fast ved romtemperatur.

Hensyn

Mettet fett inneholder low-density lipoproteiner (LDL) som er det usunne fettet som bidrar til hjertesykdom. LDLs la leveren til å slippe kolesterol som skal gjennomføres i blodet, men hvis det er en overdreven mengde LDL det kan blokkere arteriene til hjertet. USDA anbefaler at privatpersoner bør forbruker ikke mer enn 300 milligram kolesterol per dag.

Forebygging /løsning

Limit forbruk av tropiske oljer og spise mer hjerte-sunt fett, som oliven, linfrø, hamp frø og fisk oljer. Alltid lese etiketter for å identifisere mettet fett innhold.


Previous:nothing Next:den ernæringsmessige verdien av kjøtt erstatter

Relaterte artikler


 • tryggeste vekttap kosttilskudd
 • har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • te blad fordeler
 • singapore sunt kosthold pyramide
 • kylling og ris ernæring
 • acai extract fordeler
 • sunt fett brennere
 • kan du kurere binyretretthet gjennom kosttilskudd bare?
 • okulær ernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com