virkningene av natriumnitrat

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-10-11
Natriumnitrat og dens fetter natriumnitritt er kjemikalier som brukes til å bevare kjøtt. Spekemat med bacon, skinke og diverse lunchmeats stole på nitrater for å hindre vekst av skadelige bakterier. Mens disse kjemikaliene brukes til å holde maten trygg, mange spørsmål deres helseeffekter

trenger Du:
tid til å planlegge

Historie

Mat bevaring i utgangspunktet var avhengig av salt. , gjæring, tørking og hermetisering. Før fylte kjøling, ble disse metodene brukt for å holde matvarer fra spoiling. Forskning nitrater om begynte på 1920-tallet, der den ble funnet å effektivt drepe mange bakteriestammer som andre konserveringsmetoder savnet.

Funksjon

Sodium nitrat og natriumnitritt er tilsetningsstoffer til mat som vanligvis brukes i spekemat. Dens viktigste funksjon er å hemme Clostridium botulinum bakterier til å produsere giftstoffer som forårsaker botulisme. Botulisme er en livstruende sykdom som fører til lammelse og til slutt død. Nitrat kombinert med salt er svært effektiv på å hemme veksten av Clostridium botulinum. Natriumnitrat bidrar også til smaken og rosa farge på spekemat.

Sikkerhet Debatt

Sikkerheten av nitrater har vært undersøkt siden 1970-tallet og er fortsatt debattert. Den største bekymringen er at det kan danne kreftfremkallende forbindelser kalt nitrosaminer da lagt til kjøttprodukter. Nitrosaminer har vært knyttet til blæren, tykktarm, esophageal, og gastrisk kreft. Som svar, har mat produsenter utviklet teknikker for å minimere mengden av nitrosaminer dannet under behandlingen av spekemat, men de har ikke blitt eliminert.

Nitrater en ekstra risiko av en annen mekanisme. Ved nedbrytning i kroppen, nitrater form svært reaktive forbindelser som kan skade kroppens vev, spesielt i lungene. Forskere har funnet at hyppig inntak av spekemat øker risikoen for å få lunge problemer inkludert Kronisk obstruktiv lungesykdom.

Sikkerhet støtte

Andre hevder at nitrater er ikke skadelig, fordi de er en normal metabolitt involvert i en rekke fysiologiske reaksjoner. Dette inkluderer regulere blodtrykket, healing sår, og immunforsvar. Overflødig nitritt er slutt utskilles gjennom urinen.

Overraskende grønnsaker naturlig inneholder nitrat, som er et lignende og mindre giftige fetter av nitritt. Noen av nitrat fra grønnsaker omdannes til nitritt, og derfor betraktes som en metabolitt av grønnsaker. Imidlertid har den økte bruken av nitrogen-gjødsel inneholder ført til høyere nivåer av nitrat i konvensjonelt dyrket grønnsaker.

Bottom Line

Noen studier link natriumnitrat og natriumnitritt fra spekemat til kreft og lungesykdom, mens andre hevder at det er trygt. Etter tiår med forskning, er det fortsatt ingen enighet blant det medisinske fellesskapet. For å holde på den sikre siden, holde inntak av nitrat og nitritt til et minimum. Begrens forbruket av spekemat produkter til to til tre porsjoner per uke. Alternativt, kjøpe kjøtt som ikke har blitt helbredet eller velge de som ikke har lagt nitrater eller nitritter. I tillegg, å kjøpe grønnsaker som ikke er dyrket med kunstgjødsel reduserer nitrat svelging.


Previous:nothing Next:ernæring under chemo

Relaterte artikler


 • l 5 hydroxytryptophan bivirkninger
 • krav til fett leiren
 • high-fiber, lav-fett dietter
 • befestede mat kilder til folat
 • diabetiker spise tips
 • hva er konsekvensene av en diett med ikke nok fett?
 • olivenolje ekstrakt fordeler
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • ACIA bær detox
 • vekttap for tenåringsjenter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com