vitaminer for å hjelpe deg å se og føle deg yngre

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-10-04
Leger har lenge rost fordelene av å ta en multivitamin, men når det kommer spesielt til aldring problemer, bør du ta mer av visse vitaminer-og inkludere andre som du kanskje ikke vet om. Hukommelsestap og rynker er ikke nødvendigvis en konsekvens av aldring, men av fattige livsstilsvalg og uvitenhet om de vitaminer kroppen trenger

Vitamin C

En diett rik på vitamin C kan redusere risikoen for å utvikle visse typer kreft. Faktisk har noen studier vist at vitamin C synes å være giftig for kreftceller (Grumman, 2009). Miljøfaktorer-røyking, soling, forurensing-bryter ned vitamin C i huden. (Soling er det verste, å bryte ned vitamin C-nivå med 30 prosent) (Warner, 2003). Ved hjelp av en aktuell vitamin C krem eller gel daglig-før solkrem-kan bidra til å bevare huden din. Vitamin C hjelper også lage mer kollagen, noe som gjør at huden ser plumper.

Vitamin E

Forskere har regnet ut at soling forårsaker 90 prosent av alder-relaterte hudskader (Spilner, 2009). Bruke en gitt vitamin E gel eller lotion hindrer dannelse av frie radikaler (ekkel elektron-tyveri, kollagen-ødelegge molekyler) forårsaket av soling

BONUS:. Tar vitamin E og C sammen kan redusere din risiko for å utvikle Alzheimers sykdom med så mye som 64 prosent! (Grumman, 2009). Når det gjelder mental helse, kunne du ikke gjøre noe bedre å holde seg ung.

Omega-3

Hvis du øker inntaket av omega-3 vil holde huden ser ung og vil øke hjernekapasiteten. Omega 3 er en essensiell fettsyre som hjelper hver eneste celle i kroppen din-inkludert huden din. Kroppen kan ikke lage omega-3, slik at kroppen må stadig fylle den fra matinntaket. Matvarer som fet fisk (f. eks, laks, ørret, sardiner, tunfisk og makrell) er høy i essensielle fettsyrer.

Selen

Selen er et mineral som beskytter kroppen mot kreft. Det opprettholder hudens elastisitet og forsinkelser tegn på aldring. Selen kan tas i kapselform, men det er også til stede i hele korn korn, hvitløk, egg og sjømat.

Selen hjelper kjempe mange aldersrelaterte sykdommer. I to nyere studier, ble det avslørt at det å ta bare 200mcg av selen hver dag redusert sjansen for prostatakreft med 63 prosent, kolorektal svulster med 58 prosent, og lungekreft med 48 prosent. Kombinert, dødeligheten av kreft i mennesker tar selen ble funnet å være 39 prosent lavere enn den generelle befolkningen (World Health Net, 2005).

Vitaminmangel og Revmatoid artritt

Ifølge Johns Hopkins leddgikt Center, pasienter som er diagnostisert med revmatoid artritt mangler enkelte vitaminer. De vanligste mineral mangler er folsyre, vitamin C, vitamin D, vitamin B6 og B12, vitamin E, kalsium, magnesium, sink og selen (Hudnall, 1999; John Hopkins, 2009).


Previous:nothing Next:anti inflammatorisk urter for vekttap

Relaterte artikler


 • flytende vitaminer vs pille vitaminer
 • fakta om å miste vekt
 • Slik jumpstart kosthold
 • hvordan du bruker en detox diett for vekttap
 • spaghetti squash ernæring
 • hvordan å gå ned i vekt for tenåringer
 • vekttap med bær hos diabetikere
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • kreatin og nyreproblemer
 • kardial diett mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com