administrerende kolesterol

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-11-20
Kolesterol er en viktig lipid (fett) som produseres av leveren og hjelper kroppen til å fungere. For mye kolesterol i en kropp er usunn. Høyt kolesterolnivå gjør individer mer utsatt for sykdommer, som for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag, åreforkalkning og angina. Aterosklerose er innsnevring av arteriene og angina er når blodårene i hjertet ditt smale. Høyt kolesterol kan være forårsaket av høyt fettinntak, fedme, en inaktiv livsstil, røyking og alkoholbruk. Finne en måte å håndtere kolesterol er viktig for en persons helse.

Øvelse

Regelmessig mosjon bidrar til å redusere høyt kolesterol. Øvelse for 20 til 30 minutter fem til seks dagers uke. Jogge stier din lokale park. Gå til ditt lokale treningsstudio og ta en aerobic klasse. Melde deg på en dans klasse ved det lokale college. Svøm med barna og barnebarna. Bruk en stillestående sykkel mens du ser Dagsrevyen. Plant en blomst hage og tilbringe tid hver dag omsorg for det. Du vil bli mer fysisk form som du jobber mot å senke kolesterolet.

Diet

Kosthold spiller en stor rolle i å kontrollere kolesterolnivået. Reduser stekt, fet mat. Mettet fett i disse matvarene vil øke kolesterolnivået ditt. Spis mer grønnsaker og frukt. Plasser frukten på et synlig sted, slik at du husker å spise dem. Damp grønnsakene og krydre dem slik at de er tiltalende for ganen. I stedet for hvitt brød, kjøpe eller lage hele korn brødet. Snack på mandler, valnøtter og andre nøtter i stedet for potetgull. Begrens antall egg du spiser. Egg har mye kolesterol i dem. Bytt full melk med 1 prosent eller 2 prosent melk.

Medisinering

Spør legen din om medisinen vil hjelpe din høyt kolesterol. Crestor, Lipitor og Vytorin er eksempler på medisiner som brukes til å senke kolesterolet. Før legen forskriver medisiner for deg, sørg for at du forstår bivirkninger. Spør hvordan medisinen vil påvirke kolesterolet. Husk at kolesterol medisin bør tas som en del av en sunn livsstil. Medisinen er ikke ment å erstatte sunt kosthold og livsstil.


Previous:nothing Next:diett for pasienter med diabetes og cirrhose

Relaterte artikler


 • 1000-1200 kaloriinntak
 • low-carb fettfattig kosthold mat
 • banan diett for leddgikt
 • kreatin pulver vs serum
 • mat som er lav i vitamin K
 • asiatisk vekttap hemmeligheter
 • en metabolsk vekttap plan
 • hvordan å se yngre bruke rå mat diett
 • den ernæringsmessige verdien av kjøtt erstatter
 • naturlige diett narkotika
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com