den beste dietter for kvinner i overgangsalderen

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-11-21
Vektøkning er en vanlig foreteelse i overgangsalderen. Hormon svingninger kan ha noe å gjøre med å sette på et par pounds i overgangsalderen, men problemet er ofte forsterket av dårlige matvaner. Din egen overgangsalder erfaringer trenger ikke å være den samme gamle historien. Du kan opprettholde eller til og med gå ned i vekt i overgangsalderen ved å gjøre smarte valg kostholdet

Healthy Eating Vs. Slanking

Sunn mat i overgangsalderen har fordeler enn bare å miste vekt. Spise riktig mat kan hjelpe deg å bekjempe noen av symptomene forbundet med overgangsalder, som hetetokter, nattesvette, oppblåsthet og humørsvingninger. Begrense matvarer kan hjelpe deg å oppnå noen kortsiktig vekttap, men du kan holde vekten av og behandle menopause symptomer hvis du fokuserer på sunn mat planer som du kan feste med.

Hva du skal spise i overgangsalder

Hvis du legger noe mat til kosthold, legger soya. Selv om årsakene ikke er kjent, ifølge Mayo Clinic, mange kvinner hevder at de opplever færre hetetokter når de legger soya til sine dietter. Videre er soya knyttet til lavere kolesterol og redusert risiko for hjertesykdom, ifølge en studie ved American Journal of Clinical Nutrition. Kolesterol og risikoen for hjertesykdom ofte øker i overgangsalder, så soya er en flott måte å kompensere for farene. Erstatt animalske proteiner med tofu i noen av måltidene, legger soya melk til korn og kaffe og bruke soya protein pulver i smoothies.

Frukt og grønnsaker som inneholder fytoøstrogener er ideelle kosten plukker for vekttap siden de er høy i fiber og lite fett og kalorier. Det er flere fordeler i disse matvarene for menopausal kvinner, imidlertid. En studie av Cochrane Database i systematisk gjennomgang, at fytoøstrogener i maten bidrar til å kompensere for fallet i østrogen i overgangsalderen. Den økte østrogen hjelper lette symptomer. Se Mer informasjon i denne artikkelen for en liste over frukt og grønnsaker med høy phytoøstrogen nivåer.

Andre smarte matvalg som vil hjelpe med vektkontroll og menopause symptomer inkluderer å spise mer fullkorn og fiber, kalsium velge rik mat og hoppe høyt fett og høyt sukker matvarer.

Diet Plans

Noen kvinner i overgangsalderen har hatt suksess etter en lav glykemisk indeks (Low GI) kosthold, ettersom det understreker matvarer som er nyttige i både administrasjon menopause symptomer og kalori inntak. Det er imidlertid ingen enighet i det medisinske fellesskapet om en bestemt diett plan som fungerer for alle kvinner i overgangsalderen. The Mayo Clinic anbefaler sunn mat og mosjon for vekttap, vekt vedlikehold og mestring med endringer brakt videre av overgangsalderen.


Previous:nothing Next:er pinjekjerner bra for kroppen?

Relaterte artikler


 • hvordan å motivere deg selv til å utøve ved hjelp utnytte
 • enkel steg-for-trinn kolon renset hjemme
 • forebygge kreft med mat
 • hvordan å øke muskelmasse med kosttilskudd
 • ølgjær fordeler
 • hva slags mat inneholder silisium?
 • sitronsyre fakta
 • fare i soyaprodukter
 • informasjon om Herbalife
 • kosthold for fedme
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com