diabetiker protein dietter

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-11-19
Hvorvidt diabetikere bør spise en høy protein diett er svært omdiskutert i det medisinske fellesskapet. Mens mange hevder at protein er gunstig fordi det bidrar til å holde blodsukkeret skyter fra, andre hevder at disse typer dietter ikke er balansert nok til å gi personer med diabetes i tilstrekkelig næring de trenger for å være sunn. Virkelig, kan det beste diabetikere gjøre er å konsultere legen sin og komme opp med en plan som fungerer best for dem individuelt

Proteindietter

I de senere årene høye protein dietter som Atkins, Zone og Protein Power har blitt ganske populær. Disse diettene har mennesker som spiser mat som kjøtt, egg og ost og begrense mat høy i karbohydrater som frukt, korn, grønnsaker og noen meieriprodukter. Disse diettene effektivt hjelpe folk ned i vekt fordi eliminere karbohydrater kan føre til tap av kroppsvæsker. De har også ofte sender kroppen inn i en tilstand av ketose som kan forårsake tap av matlyst.

Ifølge healthcastle. com, "tilhengere av høy-protein dietter hevder at å spise færre karbohydrater (glukose) betyr at kroppen trenger å gjøre mindre insulin. Derfor sier de, færre karbohydrater spist=mindre insulin laget=mindre glukose lagring som fett=mindre vektøkning. " Som et resultat, tror mange spiser en høy protein diett kan være gunstig for personer med diabetes.
Ifølge "Protein Principals for Diabetes," proteiner er et godt valg for diabetikere fordi de kan brytes ned til energi, og de kan bidra til å gjenopprette proteinet mangler mange diabetikere har.
Dessverre spiser for mye protein kan føre til en rekke helsemessige risikoer, inkludert høyt kolesterol, nyre-og leverproblemer, og osteoporose. Så folk med diabetes må vurdere både de positive og negative resultater av å spise en høy protein diett.

Diabetiker Diet

High-protein dietter har folk spiser opptil 8-10 gram av protein enn den anbefalte 2 til 3 oz. per måltid. Det er 3 til 5 ganger så mye som American Diabetes Association anbefaler for diabetespasienter. Den ADA sier at karbohydrater i form av grønnsaker, hele korn og frukt er viktig for personer med diabetes. Faktisk, anbefaler det at personer med diabetes som ikke har nyresykdom får bare 15 til 20 prosent av sine kalorier fra protein. Resten bør komme fra en balanse av annen mat grupper for å gi tilstrekkelig vitaminer og mineraler som trengs av diabetes.

Marion Franz, og legene. Mary C. Gannon og Frank Q. Nuttall enig med ADA. De tror er proteiner mer sannsynlig å stimulere insulinsekresjon enn karbohydrater. Faktisk hevder de at «høy protein /lav carb dietter kan forverre hyperinsulinemi (overdreven insulin produksjon. )" Som følge av manglende enighet blant medisinske fagfolk på hvorvidt høye protein dietter er gunstig for diabetikere, personer med diabetes bør fortsette med forsiktighet for å se hva slags diett faktisk fungerer best for å holde blodsukkeret under kontroll.


Previous:nothing Next:diett plan for TrimSpa

Relaterte artikler


 • gary null kosthold for folk som har hatt galleblæreoperasjon
 • kosthold for fedme
 • menstruasjonssyklus og kosthold
 • acai berry for vekttap
 • organiske vekttap
 • Guarana farer
 • en metabolsk vekttap plan
 • eksem hos barn og kosthold
 • soyamelk fordeler
 • høy protein diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com