diett for pasienter med diabetes og cirrhose

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-19
Mennesker som lider av skrumplever og diabetes må overvåke deres dietter nøye for å unngå komplikasjoner fra begge sykdommer. Strengt overvåke mengden av protein i kosten er en viktig del av skrumplever behandling, og diabetes krever overvåking blodsukkernivået. Et riktig kosthold vil ikke reversere cirrhose eller diabetes, men det vil hindre utviklingen av sykdommer

blodsukker

Diabetes krever pasienter til å overvåke blodsukkeret ofte i løpet av dagen for å finne ut hvordan mat påvirker disse nivåene. En pasient som lider av skrumplever vil også ha forstyrrelser i blodsukkernivået. Cirrhose pasienter lider av enten lavt blodsukker eller høyt blodsukker. Komplekse karbohydrater anbefales i kosten for deres evne til å bli behandlet av kroppen mer effektivt enn enkle karbohydrater.
Et sunt kosthold for en som lider av diabetes og skrumplever bør inkludere komplekse karbohydrater fra korn, stivelsesholdige grønnsaker og bønner, snarere enn enkle karbohydrater som de man finner i søtsaker og enkle sukkerarter. Dietten kan inneholde søtsaker, men de bør holdes på et minimum, og deres effekt på blodsukkeret bør overvåkes nøye.

Sodium

skrumplever pasienter må senke inntaket av natrium eller salt. En opphopning av væske i buken og beina er mulig med cirrhose pasienter, og redusere mengden salt i kostholdet kan redusere risikoen.
For å unngå matvarer som er høy i natrium, er det viktig å begrense mengden av bearbeidet mat i kostholdet. Mange bearbeidet mat legger en stor del av natrium i løpet av behandlingen.
Lær å lage mat matvarer med andre krydder i stedet for salt og nyte smaken av maten uten ekstra salt tilsatt. Ikke legg til noe salt i maten ved bordet, og etter hvert vil du miste din smak for salt. Salt er en ervervet smak. Det er like lett å miste smaken for salt som det var å skaffe det i første omgang.

Protein

Diabetikere trenger ikke mer eller mindre protein enn noen andre. Pasienter med cirrhose må være svært bekymret for hvor mye protein de spiser. Leveren er ikke i stand til å behandle så mye protein som et sunt leveren og kan bli overveldet når det er for mye protein i kosten. En tilstand som kalles encefalopati kan oppstå når leveren er overveldet med protein. Denne tilstanden kan føre til koma.
skrumplever pasienter må spise en diett som består av vegetabilsk protein som er 10 til 15 prosent lavere enn for en person med en stabil leversykdommen.
Vegetabilske proteiner er en sunnere kilde for både diabetikere, som står overfor en større risiko for hjertesykdom, og cirrhose pasienter som har en ødelagt leverfunksjonen. Animalske proteiner har mer mettet fett, som bør begrenses eller elimineres fra alles kosthold.


Previous:nothing Next:vanlig sunt kosthold plan

Relaterte artikler


 • Fordelene med oransje & jasmin grønn te
 • vekttap faster
 • ernæring i stekt soya bønner
 • hva du skal spise for å hindre oppblåst mage
 • å spise sunt når du skal ut å spise
 • sunt kosthold kosher produkter
 • singapore sunt kosthold pyramide
 • betydningen av glukose
 • safe vekt-tap dietter
 • kosthold for å eliminere raffinert mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com