diett planer for pankreatitt

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-06
Pankreatitt, eller betennelse i bukspyttkjertelen, er en smertefull tilstand som kan utløses av mange ulike faktorer. De som lider av pankreatitt finner det nødvendig å endre sine matvaner til å holde seg frisk og forebygge utviklingen av diabetes. Her er noen slanking tips fra ekspertene ved Mayo Clinic på hvordan å ha et sunt og vellykket utvinning fra pankreatitt

Du trenger:. .
Masse bygging produkt av valg, inkludert whey protein, kreatin monohydrat eller begge
 Sjekk med en profesjonell hos din lokale helse og ernæring butikken for mer informasjon.
.
Gym medlemskap.

Om Pankreatitt

Bukspyttkjertelen er en kjertel i øvre abdomen som produserer enzymene som er nødvendig for riktig fordøyelse og hormoner som forteller kroppen hvordan å behandle glukose (sukker) . Pankreatitt kommer i to former: akutt, som vises raskt og varer i dager, og kronisk, betyr det vedvarer i mange år. Den mildere tilfeller av pankreatitt vil trolig gå bort på egenhånd, mens mer alvorlige tilfeller kan være livstruende.

Pankreatitt er forårsaket når fordøyelsesenzymer i bukspyttkjertelen din begynne å jobbe mens du fremdeles i bukspyttkjertelen, forårsaker celler til å bli irritert og så blir betent. Vanlige årsaker til pankreatitt inkluderer, men er ikke begrenset til, alkoholisme, røyking, abdominal kirurgi, gallestein, infeksjon eller skade på magen, en familie historie av pankreatitt, magesår eller cystisk fibrose.

Preget av sterke smerter i magen, ofte stråler ut i ryggen og forverring ved spising, er pankreatitt ofte ledsaget av kvalme, oppkast, vekttap og fet, stinkende avføring. Dersom smertene er vedvarende eller er så dårlig at du ikke kan sitte eller finne en behagelig stilling, du oppsøke lege umiddelbart.

Avslutt usunn atferd

De to første anbefalingene fra Mayo Clinic er å slutte å røyke og drikke alkohol, da disse er både vanlige årsaker til pankreatitt og forverre tilstanden. Hvis du føler at du trenger hjelp til å stoppe noen av disse atferd, snakk med legen din for anbefalinger. Det er mange støttegrupper der ute, både i samfunnet og på nettet, som kan gi så mye tiltrengt boost når du tar de vanskelige trinnene. Enkelte legemidler kan være i stand til å hjelpe deg i å slutte også.

Velg Low-Fat Foods

The Mayo Clinic antyder at kostholdet være en som er lav i fett, består stort sett av frisk frukt og grønnsaker, helkorn og magre kjøtt. Spinat, blåbær og røde druer er tre matvarer som har blitt påvist å være mest nyttig på grunn av sin høye nivåer av jern, B-vitaminer og antioksidanter.

Noen har funnet at å erstatte kjøtt med tofu er en fin måte å få de nødvendige protein. I alle fall, unngå rødt kjøtt som de inneholder mye fett, så vel som pølse, bacon og andre high-fett kjøtt. Kalkun, kylling, fisk og svinekjøtt er noen lav-fett alternativer.

Unngå fleste meieriprodukter

Mange pankreatitt lider har også funnet at de ikke kan spise de fleste melkeprodukter, på grunn av det høye fettinnholdet. Dette inkluderer ost, smør, fløte og melk. Yoghurt, derimot, kan være svært nyttig hvis du spiser den variasjon som inneholder live aktive kulturer, eller probiotika, som hjelpemiddel i fordøyelsen, og vil bidra til å holde betennelse i bukspyttkjertelen din ned.

Opphold Hydrerte

De som med pankreatitt har en tendens til å bli dehydrert enkelt, så sørg for at du drikker vann hele dagen. Ifølge ekspertene ved Mayo Clinic, bør væskeinntaket på mellom to og tre liter daglig, avhengig av din helse og om du er mann eller kvinne. Deres tommelfingerregel er som følger: ". Hvis du drikker nok væske slik at du sjelden føler deg tørst og produsere 1,5 liter (6,3 kopper) eller mer av fargeløs eller svakt gul urin om dagen, er væskeinntaket trolig tilstrekkelig"


Previous:nothing Next:self hypnosis for vekttap

Relaterte artikler


 • hva er forskjellen mellom trans fett og mettet fett?
 • hvordan du ned i vekt raskt og enkelt
 • hva er raffinert sukker?
 • raskt vekttap på en uke
 • fordøyelsessystemet rensing
 • hva er noen tarm rensing matvarer?
 • fare i soyaprodukter
 • frukt og grønnsaker diett plan
 • kosthold for eldre
 • kosthold for hardgainers
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com