forebygge kreft med mat

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-14
Kosthold og livsstil spiller en viktig rolle i å redusere risikoen for kreft. Med det i tankene, fremmer American Cancer Society (ACS) inntak av sunn mat, mens forstemmende forbruket av produkter som kan øke risikoen for kreft hos noen individer. Selv om det ikke er noen garanti for at etter en kreft-forebyggende kosthold vil beskytte deg mot noen gang å få kreft, det ACS rapporterer at risikoen er lavere når du spiser sunn mat

Du trenger:.
Mass bygging produkt av valg, inkludert myse protein, kreatin monohydrat eller begge.
 Sjekk med en profesjonell hos din lokale helse og ernæring butikken for mer informasjon.
.
Gym medlemskap.

Frukt og grønnsaker

Ta med fem eller flere porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag i kostholdet ditt. Den ACS foreslår prøver kreative måter å øke inntaket av disse sunn mat, for eksempel skjære en banan på toppen av din morgen frokostblanding og pakking gulrot pinner og selleri for en matbit. Supper som er full av grønnsaker gir en næringsrik lunsj, og du kan raskt varme litt frosne erter eller en annen grønnsak sammen med middagene.

Soya og belgfrukter

Høy i fiber og fytokjemikalier, bønner og belgfrukter kan beskytte kroppens celler mot kreft. The American Institute for Cancer Research (AICR) rapporterer at disse naturlig forekommende stoffer har klart bremset veksten av svulster i enkelte studier.
Soya, også i legume familien, skiller seg ut i forebygging av prostatakreft, og kan være fordelaktig i å hindre andre hormonelle-type kreft også. Soya er lett tilgjengelig i mange produkter, blant annet tofu, veggisburgere, tempeh og melkeerstatning.

Fiber

En annen nyttig innslag av noe sunt kosthold, er fiber til stede i hele kornprodukter, grønnsaker og frukt. Det kan også inntas som kosttilskudd. Selv om den ikke er direkte relatert til forebygging av kreft, ettersom fiber senker kolesterolet og reduserer risikoen for koronar sykdom, anbefaler ACS å spise rikelig med fiber-rik mat.

Kjøtt Protein

Velg magert kjøtt og begrense mengden av kjøtt på middagstallerkenen til en tredjedel av maten din. Bake, broil eller grille kjøtt og fjærkre i stedet for steking i fett for å redusere overflødig fett forbruket. Fisk, kylling og annet fjærfe produkter er slank og kan tilberedes på mange sunne og deilige måter.

Hensyn

Blant elementer som kan være skadelig for din helse hvis spist regelmessig er mettet fett, alkohol og kjøtt behandles med nitrater . I tillegg kan sukkerholdige matvarer og de høye i karbohydrater bidra til fedme, som er en medvirkende faktor i noen krefttyper.
Vask frisk frukt og grønnsaker for å fjerne spor av sprøytemidler eller plantevernmidler, og unngå å spise store mengder svært bearbeidet søppel matvarer som inneholder store mengder av tilsetningsstoffer og konserveringsmidler.


Previous:nothing Next:alle protein dietter

Relaterte artikler


 • sunt måltid planer om å gå ned i vekt
 • hva er acidophilus Bifidus?
 • hvordan du kan redusere død og sykdom med en streng Middelhavet diett
 • naturlig å bygge muskler dietter
 • hva gjør en høy protein diett gjøre for kroppen?
 • hvordan å miste vekt og forbrenne kalorier dans
 • kosthold for høyt kalium
 • alkalisk detox kosthold
 • avokadoolje helsefordeler
 • acid reflux diett måltider
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com