hvor mye protein bør vi spise?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-11-07
Protein primære funksjon er å bygge og reparere muskelvev. Idrettsutøvere og kroppen utbyggere har alltid betalt oppmerksomhet til protein inntak, men det ble stort sett ignorert av de fleste dieters til høy-protein dietter ble populært. Mange dieters er nå opptatt av om de spiser nok protein. Selv om protein er et essensielt næringsstoff, trenger kroppen veldig lite protein til å fungere skikkelig

Funksjon

I tillegg til å bygge og reparere vev, holder protein immunforsvaret fungerer og er involvert i syntese av hormoner og enzymer. Protein kan også brukes som energikilde når det er en utilstrekkelig inntak av kalorier eller karbohydrater. Dette skjer i Atkins diett, hvor slankere spiser mest protein og lite til ingen karbohydrater. Fordi Atkins diett er mangelfull på karbohydrater, har kroppen til å bruke protein som energi.

Struktur

Protein består av 20 byggesteiner som kalles aminosyrer. Disse aminosyrer er klassifisert som unødvendige aminosyrer og essensielle aminosyrer. Essensielle aminosyrer kan ikke produseres i kroppen, og derfor må de være konsumert gjennom kosttilskudd protein. Kjøtt, frukt, grønnsaker, korn, meieriprodukter, belgvekster og protein tilskudd forsyne kroppen med essensielle aminosyrer.

Daily Protein Anbefalinger

Det er anbefalt at 0. 4g protein bør brukes for hver kilo sunn kroppsvekt (eller ca 0. 8g protein per hver kg i vekt). For eksempel, en mann som veier 150 kg. trenger ca 60 gram protein per dag (150 x 0,4=60).

Faktorer som påvirker Protein Krav

Øvelse påvirker daglige protein behov. Endringen i protein trenger avhenger av hvilken type trening (aerob versus anaerob), varighet og intensitet. For eksempel, trenger en makt løfteren for å supplere med ekstra protein, men noen som engasjerer seg i lett til moderat aerob aktivitet, for eksempel power walking, trenger ikke å supplere.

Totalt kaloriinntak påvirker også protein krav. Vanligvis anbefales det at 15 prosent til 30 prosent av det totale kalori forbruket kommer fra protein. For eksempel vil en kvinne med en kalori inntak på 1600 kalorier med 20 prosent av hennes kaloriene kommer fra proteiner bør spise 320 kalorier (eller 80g) protein per dag. Å finne ut antall gram behov, dele den resulterende antallet kalorier med 4 (320 /4=80).

Kilder

Basert på ernæring tetthet, et forhold mellom mengden av protein i maten i forhold til mengden av kalorier, tunfisk, reker og torsk er de beste kildene til protein. Andre gode kilder er fisk, kalkun, kylling, biff og meieriprodukter. Mange vegetariske kilder, som for eksempel spinat, tofu, sennep greener, soyabønner, quinoa, linser og bønner er også gode kilder til protein.


Previous:nothing Next:matvarer for å unngå med lav HDL kolesterol

Relaterte artikler


 • hva er en sunn fettprosent?
 • Fordelene med Yohimbe
 • metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett
 • er solsikkefrø dårlig for deg?
 • kardial diett mat
 • palmeolje ernæring
 • menstruasjonssyklus og kosthold
 • den beste maten for menns helse
 • fakta om jern kosttilskudd
 • hvetespirer helsefordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com