hvorfor er natrium viktig for våre dietter?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-11-12
Ifølge University of Iowa Sykehus og klinikker Fôr Institutt, i gjennomsnitt, amerikanerne fordøye mer enn tre pounds av natrium årlig, det meste gjennom salt. (Salt og natrium er ikke det samme. Salt består av både natrium og klorid. ) Maten vi spiser kan inneholde lite spor av salt, men fortsatt inneholder natrium. Gjennom denne artikkelen, vil betydningen av natrium i våre dietter forklares

Sodium Defined

Sodium er en universell mineral som kroppen bruker til å kontrollere blodtrykket. Det er en elektrolytt som styrer ekstracellulære mengder væske i kroppen, og er nødvendig for hydration fordi mineralet stasjonene vannet i cellen, som hjelper kroppen kvitte seg med biprodukter.

Sodium Fordeler

Sodium , i moderate mengder, er avgjørende for den menneskelige kroppen. Ifølge Vitaminer og ernæring Center nettstedet, for å natrium arbeider med klorid og bikarbonat holde et nivå av positive og negative ladde partikler i væsker og vev. Dessuten er natrium et vesentlig element i nerver som natrium stimulerer musklene og binyrene. Andre fordeler er at natrium holder kalsium og andre mineraler oppløselig i blodet og natrium hjelpemidler mot solstikk.

Sodium Kilder

Sodium kan hentes fra ulike kilder. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og grønnsaker naturlig inneholder natrium. Natrium er også brukt som konserveringsmiddel i prosessert mat, som for eksempel skinke, pølse og pastrami. Matlaging salt og salt som brukes for å krydre opp mat på bordet også inneholde det. Foruten mat, kan natrium også finnes i over-the-counter medisiner som aspirin eller antacida.

Daglig Krav

Kroppen trenger bare seks gram eller mindre av salt daglig, ifølge The Vitaminer og ernæring Center Web site. Dette beløpet tilsvarer nesten 2400 milligram natrium eller en enkelt teskje bordsalt. Universitetet i Iowa Sykehus og klinikker Fu00F4r Institutt sier at kroppen trenger bare 500 milligram natrium hver dag. Men, kan kroppen trygt håndtere så mye som 3300 milligram daglig.

Ulemper

Sodium må tas med måte. For mye natrium kan føre til høyt blodtrykk eller hevelse i føttene, anklene, og ben. En overflod av natrium også kan føre til beinskjørhet fordi natrium øker kalsium tap. For lite natrium kan føre til dehydrering.


Previous:nothing Next:vekttap programmer for kvinner

Relaterte artikler


 • hvordan du finner din metabolske rate
 • ernæring under chemo
 • magnesium, kalsium og sink for foten smerte
 • hva er B6 og B12 godt for?
 • mat som rense ut arteriene
 • Hva er fordelene med guar tyggis?
 • Prosessen med aseptisk emballasje
 • den beste dietten måltid planer
 • vekttap etter 50 år
 • informasjon om Herbalife
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com