metabolske endringer i lav karbohydrat dietter

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-08
Low-carb dietter er på moten, takket være deres effektivitet på å hjelpe slankere trim fett raskt, men de har fordeler og ulemper. To ulempene er de restriktive valg av mat og psykologiske problemer i stikker til kostholdet i sosiale settinger. Men kanskje du ikke vet at langsiktige low-carb dieting kan ha en negativ effekt på stoffskiftet. Dersom du eller noen du kjenner tenker på å bruke en low-carb diett i lang tid, les videre før du tar en endelig beslutning

Du trenger:
Mass bygging produkt av valg, inkludert whey protein, kreatin monohydrat eller begge.
 Sjekk med en profesjonell hos din lokale helse og ernæring butikken for mer informasjon.
.
Gym medlemskap.

Low-Carb dietter og Insulin

Insulin er et hormon som lagringsplass kroppen produserer for transport næringsstoffer inn i både fett-og muskelvev. Normalt produseres som respons på forhøyet blodsukker etter karbohydrat forbruk, insulin nivåer på en lav-carb diett er fortsatt ganske lav. Selv om dette er i utgangspunktet en god ting, som regulering av insulin nivåer kan ha en positiv effekt på kroppssammensetning, redusert insulin nivåer over lengre tid kan ha en negativ effekt på nivåene av leptin, en metabolsk hormon.

Om Leptin

Leptin er et hormon som "snakker" til kroppens hypothalamus. Dens primære oppgave er å fortelle kroppen om den har klarsignal til å bruke adipose (fett) vev for drivstoff. Hvor leptin er rikelig, er denne prosessen gjennomføres uten problemer. Men, der insulin nivåene er lave over en lengre periode, leptin nivåene er tilsvarende lav, noe som kan innvirke negativt på stoffskiftet, noe som gjør det kjører tregere.

Leptin og Metabolism

Lav leptin nivåer gjør at hjernen er ikke mottar signaler om å bruke fett som energikilde. Hjernen reagerer på dette ved å anta noe er galt, og slår inn i panikk-modus, sender ut signaler til resten av kroppen for å redusere thyroid produksjon og metabolisme, og for å øke produksjonen av kortisol, et hormon som fører til fett gevinst hvis forhøyet for for lang.

Positive effekter av Low-Carb dietter på Metabolism

Selvfølgelig, effektene er ikke alle negative. Konsumere en low-carb diett betyr at protein inntaket vil øke i kraft av macronutrient erstatning-som du ikke skal spise karbohydrater, må du erstatte disse kaloriene med noe. Økt inntak av protein kan positivt påvirke stoffskiftet ved å utnytte termisk effekt av mat. Den termisk effekt av mat sier bare at det tar kalorier å fordøye maten, med protein som krever den høyeste "kostnad" for fordøyelsen. Derfor blir du brenne ekstra kalorier bare i kraft av å konsumere ekstra protein i lav-carb diett. Økt inntak av protein påvirker stoffskiftet, som igjen påvirker kroppen sammensetning. Dermed vil du miste vekt raskere på 1500 kalorier av proteiner enn du ville gjort på 1500 kalorier av andre macronutrient, som kroppen er expending mer kalorier bare for å fordøye protein.

Hensyn

Husk at mens ekstrem lav-carb dieting kan ha en negativ effekt på metabolske prosesser på lang sikt, det betyr ikke at du må eschew low-carb som et kortsiktig alternativ for fett tap. Et annet godt alternativ er å ha en bi-ukentlig "carb-up"-en dag hvor du bruker noen hundre gram karbohydrater for å gjenopprette leptin fungere når du er på en lav-carb diett. Ved å bruke enten carb-ups eller stikker til low-carb dieting bare for en kort tid kan unngå disse negativer samtidig som alle fordelene ved en lav-carb diett for fett tap.


Previous:nothing Next:fettfattig kosthold for høyt kolesterol

Relaterte artikler


 • seks måltid diett plan
 • den beste maten for menns helse
 • postmenopausale vekttap
 • hva er anti oksidanter?
 • å spise kalsium rik mat på en vegansk kosthold
 • hvordan å trimme midjen i bare 24 timer
 • detox rens
 • acai berry for vekttap
 • Martha’s Vineyard 21 dagers detox diett
 • poteter og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com